delvaux_hooiberghoeve13-web-1

Hoeveel kost een houtskeletbouwwoning?

Gepubliceerd op: 18 november 2020

De vraag of een houtskeletwoning goedkoper of duurder is dan een traditioneel gebouwde woning houdt veel toekomstige bouwers bezig. Het antwoord hierop is kort en krachtig: de bouwprijs is vergelijkbaar. Maar met de belangrijke kanttekening dat houtskeletbouw meer wooncomfort biedt en energiezuinig naar de toekomst is. Houtskeletbouw biedt value for money, ofwel meer waar voor je geld.

Bouwprijs passend bij uw wooneisen

Bij Arkana leveren we altijd maatwerk. Geen enkel huis is hetzelfde. Daarom is het niet reëel vaste prijzen te koppelen aan vierkante meters. Wij verwezenlijken ieders woondroom. En net zoals er zoveel verschillende mensen zijn, zijn er ook zoveel verschillende wooneisen. Ieder geeft een eigen invulling aan zijn of haar of ideale woonhuis. Een woning kan groot zijn of klein, met een luxe afwerking of juist heel basic. Voor de ene opdrachtgever is een design keuken belangrijk, de andere geeft de voorkeur aan een ecologisch verantwoorde warmtepomp. De bouwprijs is daarom altijd afhankelijk van het ontwerp van uw woning, de grootte van uw huis en de gebruikte materialen.

Minimale energie, maximaal comfort

Een EPB voorcalculatie geeft al in een vroeg stadium een beeld van het haalbare E-peil van uw te bouwen woning. Want door energiezuinig te bouwen volgens het houtskeletbouw concept, profiteert u van een levenslange besparing op uw energiefactuur. Daarnaast is het wooncomfort van een houtskeletbouwwoning optimaal door de voortdurend ververste lucht in huis en een minimum aan bouwvocht vanwege gebruik van hout in plaats van beton.

De voordelen op een rijtje

Korte bouwtijd

De bouwtijd van een houtskeletbouw woning is kort. De opbouw van het houten skelet tot een winddichte structuur neemt slechts 1 tot 2 weken in beslag, waarna de afwerking onmiddellijk kan gebeuren. Een kortere bouwtijd betekent tevens minder dubbele woonlasten.

Duurzame materialen

We werken met hout en andere duurzame materialen, met een verminderde ecologische voetafdruk tot gevolg. Hout is minder zwaar dan bakstenen en beton, waardoor de fundering verhoudingsgewijs ook minder zwaar kan zijn, wat kostenbesparend werkt. 

Uitstekend geïsoleerd en luchtdicht

Een houtskeletbouw woning is beter geïsoleerd dan een traditionele bouw. In de houtskeletwanden wordt de isolatie weggewerkt en gaten en kieren worden luchtdicht gemaakt, waarmee uw woning energiezuinig is, wat u gelijk merkt aan uw energierekening.

Sluitend budget

Omdat we bij Arkana in de voorbereidende fase elk facet van de bouw tot in het kleinste detail met u bespreken, komt u tijdens de bouw van uw woning nooit voor financiële verrassingen te staan. Wij zorgen voor een geslaagd project-op-maat dat aan al uw eisen voldoet. Vrijwel al onze klanten ervaren een stress- en zorgeloos bouwproces. En dat is onbetaalbaar, zo laten ze ons weten.

Heeft u vragen? Bel of mail ons voor meer informatie.

Lees meer nieuws