Elke woning van Arkana ontstaat vanuit een exclusieve stijl- en vormgeving waar ruimtebeleving, natuurlijk licht en wooncomfort centraal staan. Wij werken uitsluitend met architecten die onze visie op duurzaam en energiezuinig bouwen delen.

Vanaf een wit blad

Standaardontwerpen bestaan niet in onze werkwijze. Wij geloven in de absolute meerwaarde van een gepersonaliseerd en exclusief ontwerp

Zo komen we tot een energiezuinige en duurzame woning die vandaag maar ook in de verdere toekomst uw verwachtingen overtreft.

Elke opdrachtgever heeft andere woondromen en ambities. Ook de budgettaire mogelijkheden verschillen per project. Iedere woning wordt gebouwd op een specifiek bouwperceel met een eigen oriëntatie en omgeving. Een sterk ontwerp moet volledig op al deze factoren worden afgestemd. 

Ruimtebeleving en wooncomfort

Welke stijl u ook verkiest, onze architecten krijgen de volledige vrijheid om uw verwachtingen te overtreffen met een exclusief ontwerp. Een sterk ontwerp omvat evenwel veel meer dan een aansprekende gevelarchitectuur. 

In onze visie op architectuur zijn volgende elementen essentieel:

  • Optimale ruimtebeleving met veel natuurlijk licht, ook bij een compacte woning
  • Een maximaal wooncomfort met veel aandacht voor een gezond binnenklimaat (licht, lucht, geluid)
  • Flexibiliteit in ruimtegebruik zodat uw woning ook in latere levensfases voldoet
  • Doordachte circulatiemogelijkheden en ruimtelijke logica in de woning
  • Een ergonomische inrichting voor vandaag en in de toekomst
  • Sterke zichtlijnen naar de tuin en omgeving
  • Luchtdicht en zeer goed geïsoleerd bouwen met de techniek van houtskeletbouw of CLT-bouw

Wanneer u met Arkana in zee wilt, dan analyseren we tijdens onze eerste gesprekken welke van onze vertrouwde architecten het best aansluit bij uw behoeftes. 

U beslist na een kennismaking in alle vrijheid of u met de voorgestelde architect het ontwerpproces opstart.

Totaalbegeleiding, ook bij de architect

Uw bouwconsulent van Arkana woont elk gesprek met de architect bij. Wij zorgen ook tijdens het ontwerpproces met de architect voor een totaalbegeleiding.

Vanuit onze technische expertise controleren we of de voorgestelde ontwerpen voldoen aan onze hoogstaande eisen inzake luchtdicht en goed geïsoleerd bouwen.

Onze aanwezigheid is eveneens van groot belang voor de budgetbewaking. Zo analyseren we met tussentijdse ramingen of de voorstelconcepten van de architect passen in uw budget. Hierdoor vermijden we onaangename verrassingen of teleurstellingen in een latere fase.

Bij een dreigende budgetoverschrijding denken we proactief na en wegen we alle opties af om het financiële plaatje te laten kloppen.

 

 

 

Ook de inrichting telt


U krijgt extra ondersteuning tijdens het maken van de materiaalkeuzes. Zo stemmen we badkamer, keuken, trappen, vloeren, kastenmaatwerk, ... maar ook gordijnen en zelfs losse meubels tot in de kleinste details op elkaar af.

Optioneel betrekken we ook een binnenhuisarchitect bij het ontwerpproces. Naast de indeling van deze woning zorgt deze voor een consequente stijl bij de inrichting.

 

antwerpsesteenweg15_vosselaar-web-18

Architecten

Arkana werkt uitsluitend samen met architecten die onze visie op comfortabel, duurzaam en energiezuinig wonen delen. Dit is geen select gezelschap dat altijd onveranderd blijft. 

Tijdens onze permanente zoektocht naar nieuwe architecten evalueren we voortdurend spraakmakende realisaties van Vlaamse architecten waarmee we nog niet samenwerken. 

Wij respecteren steeds de onafhankelijke rol van de architect. Zo blijft uw architect als kwaliteitsbewaker nauw betrokken bij het volledige realisatieproces van uw woning.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

 

Hoe kan Arkana uw droomwoning mee helpen verwezenlijken?

Maak een afspraak en bezoek één van onze werven in opbouw of realisaties.

Maak uw afspraak