Stam Kontich_c_The Fresh Light_022

Wat is 'sleutel op de deur'-bouwen?

Gepubliceerd op: 18 november 2020

Een eigen huis bouwen is meestal een “once-in-a-lifetime” ervaring. Het is dan ook niet gek dat heel wat mensen met bouwplannen zich het hoofd breken over hoe ze de realisatie van hun droomwoning zullen aanpakken. Een belangrijke vraag die een toekomstige bouwer zich in de voorbereidende fase kan stellen is of sleutel-op-de-deur bouwen voor zijn of haar situatie de beste oplossing is. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk te weten wat sleutel-op-de-deur bouwen precies inhoudt.

Duidelijke afspraken

Bij een sleutel-op-de-deur formule neemt een bouwfirma de volledige voorbereiding, planning, coördinatie en uitvoering van het bouwproject voor haar rekening. Dit heeft als grote voordeel dat de klant alles kan overlaten aan de aannemer. Zorgeloos bouwen dus, zoals Arkana dat doet. Deze pionier op het gebied van houtskeletbouw combineert energiezuinig bouwen volgens het sleutel-op-de-deur principe met honderd procent maatwerk. Met als resultaat voor elke opdrachtgever een uniek instapklaar droomhuis naar eigen ontwerp, binnen budget en opgeleverd op de afgesproken datum. 

Vrijheid om eigen keuzes te maken

Bij sleutel-op-de-deur bouwen denken veel mensen snel in beperkingen. Alsof je moet kiezen uit een aantal modelwoningontwerpen die klaarliggen op een plank bij de bouwfirma. En waar je - zo gaat dan het verhaal - hier en daar een aanpassing mag doen, die dan wel dubbel zoveel kost. 

Dit is echter absoluut niet de aanpak van Arkana, integendeel. Het bouwteam van Arkana staat u bij van bij het ontwerp, de onbeperkte keuze in materialen, kortom een volledige ontzorging om te komen tot het huis van uw dromen.’

Open en eerlijke communicatie

‘Mensen die de bouw van hun huis in handen geven van Arkana, kiezen er bewust voor de regie van het bouwproject uit handen te geven aan specialisten. Ze werken nauw samen met hun vaste werfleider en bouwconsulent, die samen werkelijk elk detail van het bouwproject kennen. De opdrachtgever en de Arkana specialisten staan vanaf ontwerpfase tot en met oplevering in nauw persoonlijk contact met elkaar.’

Unieke instapklare woning

De belangrijkste reden om te kiezen voor sleutel-op-de-deur bouwen is dat met deze formule de werkzaamheden worden neergelegd bij de specialist. Daarbij levert Arkana bij elk project maatwerk, omdat onze klanten hun eigen woonwensen vertaald willen zien in een eigen uniek ontwerp. Gemaakt door hun eigen architect of door één van de architectenbureaus die wij - afhankelijk van bouwstijl - aanbevelen. Geen enkel huis in België dat door ons is gebouwd is hetzelfde.’ 

Bouwproces voor rekening van één firma

Kiezen voor sleutel-op-de-deur bouwen betekent de touwtjes uit handen geven aan één partij die verantwoordelijk is voor het gehele bouwproces. Tijdgebrek, het ontbreken van bouwkundige kennis en geen behoefte aan bouwstress zijn belangrijke redenen om met deze formule een woning te bouwen. 

Persoonlijke totaalbegeleiding

Arkana besteedt veel tijd en energie in het voorbereidende traject, waarbij werkelijk ieder detail wordt besproken. U kan rekenen op professioneel advies ivm het ontwerp, keuze materialen, noem maar op. Soms kunnen kleine aanpassingen budgettair een besparing opleveren, en ook daarin spelen we open kaart. Wij zoeken dit allemaal uit en zorgen ervoor dat het financiële plaatje klopt.’

Bepaalde werken zelf uitvoeren

Er wordt wel eens gezegd dat bij het bouwen van een gebruiksklare woning de klant weinig inspraak heeft en niets zelf mag doen. Dat is niet waar. Bij Arkana zijn we flexibel wanneer een opdrachtgever bepaalde werken zelf of door vrienden of familie wil laten uitvoeren. We snappen het echt wel als een opdrachtgever bijvoorbeeld zelf de muren wil verven, een eigen keuken wil plaatsen of eigenhandig het parket wil leggen. Omdat we met de klant alles in de voorbereidende fase uiterst gedetailleerd bespreken en vastleggen, passen we deze eigen werken naadloos in de planning in.

Ga eens kijken bij een Arkana woning in de buurt

Arkana heeft overal in België sleutel-op-de-deur woonhuizen gerealiseerd. Vraag naar referenties in uw regio of informeer naar de bouwstijl die u in gedachten heeft. Ook een bezoek aan een bouwwerf is ideaal om kennis te maken met onze werkwijze en materialen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Lees meer nieuws