omslag

20 jaar ARKANA

Gepubliceerd op: 26 november 2021

Arkana, al 20 jaar en maar liefst 500 energiezuinige kwaliteitswoningen in houtskeletbouw lang een pionier in haar vak. 

Arendonk 25/11/2021 - Kan je als bouwbedrijf 20 jaar lang relevant en onderscheidend zijn en blijven, zonder jezelf telkens weer te moeten heruitvinden? 

Het antwoord bij Arkana, de specialist op het vlak van energiezuinge kwaliteitswoningen in houtskeletbouw voor de particuliere markt die op 28 november 20 kaarsjes mag uitblazen, luidt volmondig “JA”. Hun geheim? Blijf trouw aan je missie, blijf steeds vooruit kijken en blijf beseffen dat mensen centraal staan. Zowel wat betreft, je medewerkers en klanten, als je leveranciers en onderaannemers. Natuurlijk groeide de dochteronderneming van B&R Bouwgroep mee met de verwachtingen en eisen van de markt, maar de bouw- en samenwerkingsprincipes van in het prille begin, staan vandaag nog steeds overeind. All-in op rekrutering

Plafittco, het prille begin
 Davy Proost kreeg in 2001, als toenmalig medewerker van zusterbedrijf Hooyberghs, de kans om mee de kar te trekken in het (toen nog) Plafittcoverhaal. De bouwprincipes die toen gehanteerd werden, vormen vandaag de dag nog steeds de basis voor alle lage energiewoningen die Arkana bouwt. Hun aanpak is een beproefd recept, maar net als een goede chef kok zullen ook Davy en zijn team dit blijven perfectioneren en de lat steeds hoger blijven leggen om zo de Arkanakwaliteit te kunnen blijven garanderen. 

Davy Proost – Gedelegeerd Bestuurder Arkana
“Onze ambities zijn groots, maar onze benadering is zoals onze woningen: duurzaam.”

Van evolutie naar revolutie
 De energienormen van nieuwbouwwoningen hebben de afgelopen 20 jaar een grote evolutie doorgemaakt. Men werd zich almaar meer bewust van het belang van energiezuinig bouwen, en termen als lage-energiewoningen, nul-energiewoningen en passiefhuizen geraakten ingeburgerd. Vandaag de dag zijn BEN-woningen de norm, staan we voor een ware klimaatrevolutie en heeft Arkana met maar liefst 500 BEN-woningen op de teller een enorme expertise opgebouwd. 

Davy Proost – Gedelegeerd Bestuurder Arkana
 Doorheen de jaren zien we dat steeds meer woningen worden opgetrokken in houtskeletbouw, en ook CLT is aan een opmars bezig. Een bouwtechniek die we binnen onze expertise ook kunnen aanbieden.

Unieke aanpak
 Wat maakt Arkana zo verschillend van andere houtskeletbouwers? Naast een unieke architectuur waarbij ruimtebeleving, natuurlijk licht en wooncomfort centraal staan, kunnen klanten van Arkana rekenen op een totaalbegeleiding doorheen het volledige bouwtraject. En dat advies mag je ruim zien, dit gaat van de keuze van de bouwgrond, advies bij het ontwerp, coördinatie van een instapklare woning, tot de finishing touch die van een huis een echte thuis maakt. Dit kan gaan over het laatste likje verf, of de aanleg van de tuin met zwembad en zelfs een poolhouse.

 

De kracht van een duurzaam team
 Samen met het bedrijf, groeide ook het bouwteam. Een aantal van de medewerkers die 20 jaar geleden mee aan de wieg stonden, zijn er vandaag nog steeds en werden aangevuld met nieuwe, gedreven vakmannen en -vrouwen. Om hun duurzame groei te bestendigen is de Kempische houtbouwpionier steeds op zoek naar de juiste mensen om haar team te versterken. Meer informatie vind men hierover terug op onze jobsite. 

Davy Proost – Gedelegeerd Bestuurder Arkana
 Naast ons team, hebben ook onze klanten een belangrijk aandeel in ons succes. Zij gaven ons het vertrouwen om hun droomwoning te bouwen, hen wil ik in naam van het hele Arkanateam dan ook nadrukkelijk bedanken.

Over Arkana
 Arkana maakt deel uit van B&R Bouwgroep en bouwt energiezuinige kwaliteitswoningen in houtskeletbouw voor de particuliere markt. Zij doen dit met doorgedreven vakkennis en een duidelijk verhaal. Een verhaal dat volledig draait om comfortabel en duurzaam bouwen. Een dat start bij het kennismakingsgesprek en draagt tot ver na het overhandigen van de sleutel. De energiezuinige woningen in houtskeletbouw van Arkana herkent u meteen aan de doordachte architectuur, hun exclusieve ontwerp en vooral het zeer uitgesproken ruimtegevoel. Het afgelopen jaar startte Arkana met de bouw van een duurzame thuis voor maar liefst 30 gezinnen en dit in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg alsook in zuidelijk Nederland. 

Lees meer nieuws