Arkana gelooft al sinds 1970 in de absolute meerwaarde van houtskeletbouw. Hout is van nature het beste bouwmateriaal om energiezuinig te bouwen. Houtskeletbouw biedt bovendien alle ruimte om een volledig luchtdichte woning doorgedreven te isoleren.

Architecturale mogelijkheden van houtskelet

Een woning die wordt opgebouwd met een houten skelet kent geen architecturale beperkingen. Alle stijlen behoren tot de mogelijkheden: modern, klassiek, landelijk, ...

Houtskeletbouw past perfect bij een open architectuur met veel natuurlijk licht en een maximale ruimtebeleving.

Wij richten ons volledig op houtskeletbouw en passen de basisprincipes van deze bouwmethode consequent toe. Voor het houten skelet gebruiken we verschillende types van wandopbouw.

Dit garandeert u een eindeloze keuzevrijheid inzake architectuur en energieprestaties binnen uw budgettaire mogelijkheden.

Hoeveel kost een houtskelet woning?

Een woning in houtskeletbouw is niet goedkoper dan een traditionele gemetste woning. Wel geniet u bij een Arkana houtskeletbouw van meer wooncomfort voor dezelfde prijs.

De lichte houten structuur biedt extra mogelijkheden voor een gevarieerde, open architectuur. En dit voor hetzelfde budget.

houtskelet-brasschaat

Wat zijn de voordelen van houtskeletbouw?

totaalbegeleiding-ook-bij-de-architect

Maximaal isoleren

De houten binnenstructuur van houtskeletbouw biedt alle ruimte en mogelijkheden voor doorgedreven isolatie. In vergelijking met traditionele woningbouw komen koudebruggen veel minder voor. Bovendien garandeert hout dankzij de cellenstructuur al een hogere isolerende waarde in vergelijking met baksteen.

Luchtdicht voor een maximaal wooncomfort

Houtskeletbouw is de techniek bij uitstek om luchtlekken te voorkomen. Op die manier vermijden we ongecontroleerde energieverliezen. In deze situatie werkt het ventilatiesysteem optimaal.

Ook het interieur telt
De isolatieschil van een energiezuinige woning gebouwd door Arkana.

Droge bouwmethode

Ter voorbereiding van de montage op de werf bereiden we het houten binnenskelet voor in een droog en verwarmd atelier. De montage neemt slechts een tweetal weken in beslag. Hierdoor wordt de ruwbouw van een houtskeletwoning amper blootgesteld aan regen en wind. Onze woningen zijn na de oplevering meteen volledig geconditioneerd. 

Eindeloze architecturale mogelijkheden

Houtskeletbouw vereist als lichtere bouwtechniek een minder zware fundering. Dit betekent dat houtskeletbouw ook perfect past op minder draagkrachtige gronden. Houtskeletbouw biedt een eindeloze architecturale vrijheid. Alles kan, modern of klassiek. 

Korte bouwtijd, meteen instapklaar

De realisatie van een houtskeletwoning neemt in vergelijking met een traditionele woning slechts de helft van de tijd in beslag.

Een houtskelet heeft bovendien amper bouwvocht opgenomen, waardoor de binnenmuren meteen klaar zijn voor verdere afwerking (schilderen,…). 

Uitstekende geluidsisolatie

Een houtskelet isoleert het geluid veel beter dan bakstenen. Storende geluiden van een drukke weg blijven daardoor beter buiten. Een hogere luchtdichtheid zorgt automatisch voor een betere geluidsisolatie.

Luchtdichtheid en ventilatie gaan daarbij hand in hand.

Wenst u zelf deze eigenschappen te ervaren?

Maak dan uw afspraak voor één van onze werven in opbouw of onze realisaties.

Maak uw afspraak

Veelgestelde vragen over houtskeletbouw