Arkana 033 (Large)
Familie Claes
Duffel

De moderne woning van de familie Claes ligt in het landelijke Duffel, ingeklemd tussen Mechelen en Antwerpen. De strakke vormgeving buiten gaat – vanaf het moment dat men over de drempel stapt - in een vloeiende beweging over naar de perfecte afwerking en inrichting binnenshuis.

Persoonlijke aanpak van Arkana

Houtskeletbouw was zeker geen bewuste keuze van Tim (32) en Kim (33). Tim: "We hebben een aantal beurzen bezocht en hier en daar wat contacten gelegd met aannemers. Op de beurs Bouw & Reno in Antwerpen, kregen we Arkana in het vizier. We zijn uiteindelijk een gesprek aangegaan met drie aannemers, Arkana en twee traditionele bouwbedrijven. De aanpak van de drie partijen was volgens de verkoopbrochures zo ongeveer hetzelfde, maar Arkana sprong er voor ons al direct uit." Kim: "Met Arkana en een andere aannemer hebben we een voorstudie gedaan. Het werd ons al snel duidelijk dat Arkana onze bouwpartner zou worden. Zij namen ruim de tijd en we voelden ons geen enkele keer gepusht om snel een beslissing te nemen. Aan het voorontwerp is echt heel veel tijd besteed door Arkana. Maar liefst drie medewerkers zaten vier uren met ons aan tafel om alles in detail te bespreken."

Een vlot bouwproces

In november 2007 is de bouw van het huis gestart. In juni kon – volgens afspraak – de familie Claes het huis betrekken. Tim: "We hadden wekelijks een vergadering op de werf. Zo volgden we de bouw op de voet en kon er snel worden ingegrepen, als er al eens iets niet verliep zoals we in gedachten hadden. Tim en Kim hebben – met uitzondering van het schilderen van de muren – ook binnenshuis alles laten afwerken door Arkana. De verlichting, het plaatsen van de keuken, het implementeren van de domotica elementen, het sanitair, de vloeren. Alles is door Arkana verzorgd. Dat dit uitstekend is bevallen, blijkt wel uit het feit dat Arkana – nu een jaar later – opnieuw een project voor de familie aan het bouwen is. "Ja,” beaamt Kim, "er staat weer een bouwcontainer van Arkana achter ons huis. We zijn zo tevreden over Arkana dat zij nu ook ons poolhouse en het zwembad bouwen. En tegelijkertijd – in overleg met Arkana – wordt ook de tuin aangelegd en de bestrating verzorgd."

Hoewel Tim en Kim niet bewust hebben gekozen voor een lage energiewoning in houtskelet, zien ze achteraf wel de nodige voordelen. Tim: "Binnen konden – omdat er niet met steen wordt gewerkt – gemakkelijk aanpassingen worden gedaan. Op een plan ziet men niet alles en het komt nogal eens voor dat tijdens het traject het inzicht verandert. Aanpassingen waren bij Arkana nooit een probleem." Kim: "Het huis heeft hoge plafonds, er is veel glas en we hebben geen gordijnen. Toch is de akoestiek uitstekend. Geen galm en dat komt door het gebruik van de houtskeletbouw materialen." En de energierekening? "Die is niet hoger dan in ons huis in een rij waar we tot onze verhuizing woonden."

"Het team van Arkana is hands-on. De aanpak is persoonlijk en de communicatielijnen zijn kort. Het team dat bij ons perfect werk heeft verricht, is hetzelfde team dat bij u aan de slag gaat. Dat kan niet anders dan vertrouwen scheppen!"

Nog enkele van onze realisaties