PAINT achtergevel met zwembad
Familie Sterckx
Pulderbos

Aan de rand van het bos in een klein dorpje vlakbij Antwerpen ligt de moderne villa van de familie Sterckx. Wim en Elise wonen er samen met hun twee kinderen sinds de zomer van dit jaar.

Houtskeletbouw in Pulderbos

”Arkana leerden we kennen op de beurs Bouw & Reno in Antwerpen. Onze woonst in Antwerpen werd te klein voor ons gezin en we hadden juist besloten terug te keren naar het dorp waar ik geboren en getogen ben,” vertelt Wim. ”Onze architect, met wie we al wat ideeën op papier hadden gezet, maakte ons attent op houtskeletbouw. Hij had er goede ervaringen mee en dacht dat deze bouwvorm voor ons interessant kon zijn.“

Op de stand van Arkana werden de vooroordelen die Wim en Elise hadden ter plekke van tafel geveegd. Elise: ”We waren huiverig voor contactgeluiden en dachten dat de brandveiligheid van een houtskeletwoning minder zou zijn dan van een traditioneel gebouwd huis. Vraag een offerte aan voor een brandverzekering was het advies van Arkana. En dat hebben we gedaan. De polis was precies gelijk aan die van een traditioneel gebouwd huis. Net zo brandveilig dus!“ Wim: ”Uiteindelijk waren de bouwsnelheid en het feit dat houtskeletwoningen lage energiewoningen zijn voor ons de doorslaggevende factoren. In de tijd dat wij met de ideeën rondom het nieuwe huis bezig waren, stegen de olieprijzen razendsnel van zo’n vijftig naar honderdveertig US Dollar per vat.“ De keuze viel op Arkana. ”Natuurlijk hebben we ook andere aannemers benaderd voor offertes en mogelijkheden. Maar uiteindelijk kozen we voor Arkana, niet in de laatste plaats doordat het goed klikte met het compacte Arkana team,” vult Elise aan.

Het ontwerpen van onze houtskeletwoning

En toen ging het snel. De architect van de familie voerde overleg met Arkana om het ontwerp te toetsen aan de technische mogelijkheden. Wim en Elise gingen samen met begeleider van Arkana op pad om materialen te kiezen. Elise: ”Er moest heel wat gekozen worden: vloeren, trappen, klinken, sanitair en keuken. Arkana heeft ons uitstekend begeleid in dit traject. Onze wensen werden prima vertaald naar mogelijkheden en materialen. Dit aankooptraject hebben wij als erg positief ervaren. We hebben er enorm veel tijd mee kunnen besparen.“ Daarna kwam het technische aspect aan de orde. Waar komen de stopcontacten, waar plaatsen we de verlichtingspunten, hoe draaien de deuren en ga zo maar door. Wim: ”Dat was een stevige oefening, die een aantal avonden heeft geduurd, maar Arkana heeft ervoor gezorgd dat we ‘vergeten te denken aan’ situaties hebben vermeden.“

Onze bouwervaring met Arkana

De bouw van het huis is ook zonder problemen verlopen. ”Wekelijks kwamen we op de werf bijeen om de voortgang en eventuele aanpassingen met de werfleider te bespreken,” aldus Wim. Ook nadat het gezin de woning heeft betrokken, is het contact met Arkana uitstekend. ”We zijn erg tevreden over de aftersales. Er moeten natuurlijk hier en daar nog wat kleine zaken worden afgewerkt en wat kleine problemen worden opgelost. Het is een kwestie van even bellen en er wordt direct werk van gemaakt.”

Nog enkele van onze realisaties