20231215_090520
Dhr. Vanden Maer
Lubbeek

CLT in combinatie met houtskelet in Lubbeek


 In Lubbeek bouwden we deze unieke nul-energiewoning in houtskelet en CLT!

CLT (Cross Laminated Timber) is één van de meest innovatieve bouwmethodes van de toekomst. De CLT-panelen bestaan uit verschillende lagen kruiselings verlijmd hout. Duurzaam, vochtregulerend, licht én stevig. Feng Shui-architectuur

Ook de architectuur volgens de Feng Shui regels is uitzonderlijk. Het grondplan van de woning is een letterlijke vertaling van het Feng Shui schema dat de woning in 9 verschillende zones onderverdeelt. De woning werd 17° gedraaid ten opzichte van de as van het terrein, en aangezien het over een hoekterrein gaat zagen we hier wel muziek in. We kozen ervoor om de woning te draaien maar de luifels orthogonaal te houden waardoor een bijzonder dynamiek ontstaat tussen woning en overdekte buitenruimtes. 

Deze luifelwerking leidde bovendien rechtstreeks naar de keuze om de structurele platen te gaan uitvoeren met CLT-panelen. De voordelen hiervan zijn veelvuldig, zo laat het materiaal ons toe om het plafond van binnen naar buiten mooi te laten doorlopen, is het structureel materiaal meteen geschikt als afwerkingsmateriaal en levert dit zowel binnen als buitenshuis een zeer warme sfeer. 

Binnenin de woning is alles georganiseerd rond het centrum van het 9-vakken raster, in dit centrum plaatsten we een bibliotheekruimte met een ruime vide die royaal uitgelicht wordt door een grote ronde koepel. Vanuit dit centrum zijn er verschillende doorzichten die de groene omgeving waarin de woning zich bevindt naar binnen haalt. In zijn geheel straalt de woning een lichtheid uit en integreert deze perfect in de bosrijke omgeving.


Contacteer ons gerust voor meer informatie!

Nog enkele van onze realisaties