20231026_150544
Familie Robberechts
Schoten

Prestigieuse villa met unieke architectuur in Schoten

Dit betreft een nul-energiewoning in afwerkingsfase, gevestigd in een groene en bosrijke omgeving, met een unieke indeling.

De privéruimtes zoals de slaap- en badkamers werden half verzonken in het terrein voorzien en krijgen hierdoor de nodige privacy. 

Dit principe zorgt ervoor dat de eerste verdieping overladen wordt door licht, lucht en vergezichten over de bosrijke omgeving. Hier is ingezet op een optimale relatie tussen de verschillende functies alsook een openheid naar de omgeving. 

De gevelopeningen achteraan werden maximaal ingezet en trekken het groen binnen in de woning. Door het terras op hoogte te leggen, krijgt men de kans om de omgeving vanuit verschillende perspectieven te ervaren. Men kijkt niet langer op de stammen van de bomen maar eerder op het groen.

Het kleurenpallet van de gevelmaterialen bestaat uit bruin genuanceerde gevelstrips (clayers), die mooi blenden met de boomstammen. En door dit te combineren met donkerbruin aluminium buitenschrijnwerk, vormt dit een samenhorend geheel. 

Nog enkele van onze realisaties