Passiefwoning ideaal om koel te slapen

Gepubliceerd op: 12 september 2013

Tijdens warme zomerdagen is het niet altijd even makkelijk de slaap te vatten. Lezers van Deredactie.be geven elkaar tips en helpen daarbij anderen toch nog een oogje te kunnen dichtdoen met deze tropische temperaturen.

“Wonen in een passiefwoning” wordt daarbij aangehaald als bijkomende troef om deze warme en zwoele nachten te doorstaan (zie bron). Koeling wordt in een passieve woning tot een minimum herleid en toch blijft het in de zomer aangenaam fris in huis.

Wil u het verschil met een gewone woning graag eens testen? Dat kan!
Koppel een deugddoende vakantie aan een leerrijke ontdekking en logeer eens in een passieve vakantiewoning

Mensen die twijfelen aan het concept kunnen hier op een aangename manier testen hoe een passiefhuis aanvoelt. Een bezoek van enkele uren aan een passieve woning, is vaak voldoende om de mening te herzien dat het 's zomers binnenshuis te warm zou zijn. Een passiefhuis staat juist garant voor een ideaal leefcomfort.

Een gecertificeerd passief vakantiehuis

Omdat dat u als gast een absolute zekerheid biedt op een hoog comfort, een behaaglijk verblijf zonder temperatuursschommelingen
Omdat we liever bouwen volgens de norm van 2020 dan volgens die van vorig jaar
Omdat velen twijfelen aan een woning met amper verwarming en dat op deze manier eerst kunnen testen voor ze er zelf eentje bouwen
Omdat er constant verse lucht wordt ingeblazen, ruikt een passiefhuis altijd fris.

Bron: Passiefhuis platform, 24/07/2013

    Lees meer nieuws