BEN (Bijna Energie Neutraal) bouwen, BEN je mee?

Gepubliceerd op: 29 oktober 2013

Innovatie in de bouw wint meer en meer aan belang. Het is nu meer dan ooit van belang om u goed te informeren, want de strenge energienormen vereisen het nodige vakmanschap.


Als pionier in energiezuinig bouwen, neemt Arkana deel aan de ‘BEN je mee’-campagne van het VEA. Arkana volgt dan ook sinds jaar en dag een duidelijke missie:
ARKANA WIL EEN ERKEND LEIDER ZIJN IN DE ZORGELOZE BOUW VAN
KWALITATIEVE HOUTSKELETWONINGEN MET TOEGEVOEGDE WOONKWALITEITEN.

Dankzij deze missie heeft Arkana reeds tal van Nul-Energiewoningen, BEN, Passiefhuizen en Lage-Energiewoningen op het palmares.
Ons team van ervaringsdeskundigen zorgt voor een persoonlijke totaalbegeleiding doorheen het volledige bouwproces. Indien gewenst, dan start deze begeleiding al bij de keuze van uw bouwgrond. Ieder project wordt volledig op maat ontworpen en instapklaar afgewerkt volgens het sleutel-op-de-deur principe.
Vanwege de strengere bouwnormen zien veel mensen door het bos de bomen niet meer om tot een totaalplaatje te komen dat aan alle criteria voldoet. Het is dan ook erg handig om alle werkzaamheden door éénzelfde bouwpartner te laten coördineren, van bij het ontwerp tot na de oplevering van uw instapklare woning.
Tegen 2021 zullen we enkel nog Bijna-Energie-Neutrale (BEN) of Nearly Zero Energy Buildings (NZEB) bouwen. Een BEN-woning (Bijna Energie Neutraal) is een bouwconcept met een zeer beperkte energievraag, te leveren uit hernieuwbare bronnen. U bent dus gewapend tegen de hoge energieprijzen, wat u onmiddellijk een aanzienlijke besparing oplevert. Uw woning zal op energetisch vlak up-to-date blijven en dit heeft onvermijdelijk een positieve impact op de waarde van uw woning, wellicht de grootste investering van uw leven.
Wenst u meer informatie, dan kan u Arkana bezoeken tijdens de beurs Hout & Habitat bij stand 4440.
Ook bent u van harte welkom voor een bezoek aan een Lage-Energiewoning in opbouw op zondag 17/11 en 01/12 in Zoersel, Sparrenlaan 41. Wenst u op de hoogte te blijven van onze open werfdagen of wenst u meer info, dan kan u het contactformulier vervolledigen zodat wij u vrijblijvend kunnen informeren.

Meer info: www.ernergiesparen.be/BEN

    Lees meer nieuws