omslag OWD

Open-huis-dagen op 15-16/06 in Bonheiden en Putte

Gepubliceerd op: 21 mei 2024

In het weekend van 15-16/06 kan u maar liefst 2 Arkana-woningen in opbouw bezoeken, die dichtbij mekaar gelegen zijn.


MAAK HIER UW AFSPRAAK


Afbraak en hernieuwbouw in Putte

paint


Een bestaande woning werd afgebroken, om te vervangen door een nieuwe moderne laagbouwwoning.

Het ontwerp van de woning is volledig afgestemd op de wensen van de bouwheer, waarbij er tevens rekening werd gehouden met de omgeving en de inplanting van de woning. Hierdoor ontstaat een laag en horizontaal volume dat harmonieus opgaat in de omgeving, en bijdraagt aan de connectie van binnen en buiten.

Deze gelijkvloerse woning is geschikt voor levenslang wonen, en is ook op energetisch vlak klaar voor de toekomst. De EPB-startverklaring leert ons dat met een E-peil 1 dit nagenoeg een nul-energie-woning betreft. Dit danken we aan de architectuur en structuur van de woning, aangevuld met technieken zoals een geothermische warmtepomp met passieve koeling, vloerverwarming, ventilatiesysteem type D, PV-panelen, thuisbatterij, ...

De bewoners genieten dus het hele jaar door van een aangenaam binnenklimaat met een bijzonder laag energieverbruik.


Exclusieve villa in Bonheiden

21 04 29 Swinnen-Hoogers 3D_Pagina_51

Ook de ruimtes in deze woning blenden mooi met de bosrijke omgeving, en het natuurlijke zonlicht is overvloedig aanwezig. De connectie met de natuur wordt tevens nog versterkt dankzij de centrale patio en de buitenkeuken met een overdekt terras.

Het interieur van de woning is rustig en strak gehouden. In de leefruimte is een zitput geïntegreerd, wat zorgt voor een lager gelegen en meer geborgen gedeelte in de woning. Deze zitput is volledig uitgewerkt in hout en vormt een gezellige, besloten cocon. 

Het materialenpalet van de gevels bestaat uit beige/bruine genuanceerde gevelsteen, die met zijn lichte karakter zorgt voor rust in zowel het straatbeeld als op het beboste perceel. Het buitenschrijnwerk is uitgevoerd in zwart, wat een mooi contrast vormt met de lichtere gevelsteen. 

Deze BEN-woning wordt uitgerust met een geothermische warmtepomp, vloerverwarming en PV-panelen.


MAAK HIER EEN AFSPRAAK OM DEZE WONINGEN TE BEZOEKENLees meer nieuws