21 04 29 Swinnen-Hoogers 3D_Pagina_51
Familie Swinnen
Bonheiden

Exclusieve woning in Bonheiden 

Deze woning bevindt zich in een bosrijke omgeving waarbij het groen een belangrijke rol speelt. Door de inplanting en het ontwerp van de woning wordt er maximaal ingespeeld op het naar binnen trekken van het groen. 

De woning is zo ontworpen dat alle functies voorzien zijn van voldoende licht en zicht op de omgeving. Door de functies te schikken rond een centrale patio, krijgen alle ruimtes verbinding met het groen. De oriëntatie van de woning draagt bij aan de indeling van het plan, waardoor het zonlicht in elke ruimte binnenvalt. 

Aan de voorkant presenteert de woning zich vrij gesloten ten opzichte van de straat, zodat de bewoners de gewenste privacy hebben. Aan de achterzijde wordt de woning volledig opengewerkt om de bosrijke omgeving naar binnen te trekken. Dit groen blijft aanwezig in de gehele woning dankzij de centrale patio. Om op de gepaste momenten te kunnen genieten van de buitenkeuken, wordt er gewerkt met een overdekt terras.

Op de gelijkvloerse verdieping bevindt zich aan de rechterkant een dienend gedeelte met zowel een private entree als een gastenentree. De keuken en eetruimte staan volledig in verbinding met elkaar en vormen samen een grote, open ruimte. De trap is als een los element ontworpen en is opengewerkt om zoveel mogelijk licht en zicht naar en van de patio binnen te laten.

Op de eerste verdieping is het linkerdeel volledig ingericht naar de wensen van de bewoners, met een open dressing en bijhorende badkamer. De ruimte bij de trap kan als bureau worden gebruikt en biedt voldoende licht en ruimte om te verblijven. Tot slot is er een gedeelte voor gasten, met een slaapkamer en bijbehorende doucheruimte voor de nodige privacy. 

Het interieur van de woning is rustig en strak gehouden. In de leefruimte is een zitput geïntegreerd, wat zorgt voor een lager gelegen en meer geborgen gedeelte in de woning. Deze zitput is volledig uitgewerkt in hout en vormt een gezellige, besloten cocon. 

Het materialenpalet bestaat uit beige/bruine genuanceerde gevelsteen, die met zijn lichte karakter zorgt voor rust in zowel het straatbeeld als op het beboste perceel. Het buitenschrijnwerk is uitgevoerd in zwart, wat een mooi contrast vormt met de lichtere gevelsteen. 

Deze BEN-woning wordt uitgerust met een geothermische warmtepomp, vloerverwarming en PV-panelen. De bewoners zullen het hele jaar door genieten van een aangenaam binnenklimaat met een beperkt energieverbruik!

Nog enkele van onze realisaties