771-3451-raes-borsbeek-31
Familie Raes-De Raedt
Borsbeek

Het gezin Raes - de Raedt bestaat uit Tom (34), Liesbeth (35) en dochters Helena en Marie van 4 en 2 jaar oud. Sinds maart 2013 wonen ze in hun nieuwe lage-energiewoning vlakbij Antwerpen. Het huis heeft een grote tuin, perfect voor opgroeiende kinderen. Ruimte waar de meisjes veelvuldig gebruik van kunnen maken, want Liesbeth werkt van thuis uit als leerkracht/vertaler Frans.

Waarom een houten skelet en gevelsteen?

Tom en Liesbeth kozen bewust voor houtskelet, omdat deze bouwwijze is verbonden aan het lage energie concept. Ook delen Tom en Liesbeth hun passie voor hout. ”Hadden we een groter budget - duurzaam hout is erg duur - gehad, was er ook aan de buitenzijde van het huis veel meer hout zichtbaar geweest. Nu zijn het vooral gevelstenen geworden. Gelukkig ook heel mooi. We zijn er blij mee.”

Persoonlijke aanpak

Min of meer bij toeval kozen ze voor Arkana. Liesbeth: ”We gingen op het internet op zoek naar grote aanbieders van lage-energiewoningen. En daarnaast hebben we gekeken naar een niche speler, om te vergelijken wat de verschillende aannemers konden bieden. De keuze was snel gemaakt. De aandacht van Arkana was persoonlijk. We konden een gezicht plakken op het bedrijf en we voelden ons goed behandeld. Hierdoor kozen we uiteindelijk voor Arkana. Tot volle tevredenheid kunnen we achteraf zeggen.”

De ideale woning volgens ons budget en wensen

Het koppel wilde een solide bouw, met degelijke technieken en hoogwaardige materialen. In praktijk betekende dit dat er enigszins moest worden bespaard op het volume van het huis. Maar het is nog altijd groot genoeg. Liesbeth: ”Arkana heeft ons bij deze keuze uitstekend geadviseerd en begeleid. Ze schetsten een realistisch beeld op basis van wat we te besteden hadden en onze eisen voor alle energietechnieken.” “Verwacht geen mirakels,” vertelde Arkana ons. ”En zo kregen we wat we verwachtten: een prettig, energiezuinig huis met rondom een fijne tuin als verlengde van onze leefruimte.“ Het huis heeft geen gasaansluiting. De woning wordt met een warmtepomp via vloerverwarming verwarmd. En zijn ook voorzieningen getroffen voor zonnepanelen, maar dat zal voor later zijn.

Houtskeletbouw, een snel bouwproces

Het huis is in exact zes maanden gebouwd. Zonder problemen. ”Mijn man en ik zaten tijdens de bouw zowel zakelijk als privé in een zeer drukke periode. De werfleider van Arkana heeft ons alle werk uit handen genomen. Ik heb drie maal gedurende dat half jaar een werfvergadering bijgewoond, samen met de architect. Het huis was eigenlijk sneller klaar dan verwacht. Met als groot voordeel: direct leefbaar. Aangenaam, want we wilden een huis om in te leven.”

Onze ervaring

“Als een houtskelet woning een bewuste keuze is, kies dan ook voor het compacte idee van lage energie. Investeer in technieken en niet in oppervlakte. Van solide materiaal en degelijke technieken heeft u jarenlang voordeel, het bevordert het levenscomfort nu tot in de verre toekomst.”

Nog enkele van onze realisaties