1134-fvg_9943
Familie Du Bosch
Zoersel

In Sint Anthonius, een deelgemeente van Zoersel, ligt de ruime en gezellige pastoriewoning van de familie Du Bosch. Het ontwerp laat zich het best als sfeervol, warm en comfortabel omschrijven.

Als we opnieuw moesten bouwen, kozen we weer voor Arkana.

 

Onze houtskeletwoning met Arkana

Michael (33) en Anne-Laure (32) hebben bewust voor houtskelet gekozen. Voordat ze met Arkana in zee gingen, hebben ze vergelijkende studies gemaakt en met verschillende mensen gesproken over hun ervaringen met lage-energiewoningen. Anne-Laure: "We kozen voor houtskelet vanwege het leefcomfort, de energiebesparing én de korte bouwtijd." Het traject verliep inderdaad snel. De bouw werd begin april gestart. In september werd het huis opgeleverd. Michael: "En dat had nog sneller gekund als het aan Arkana had gelegen. We hadden echter zelf onze keuken bij een schrijnwerker besteld en die leverde helaas anderhalve maand later dan voorzien." Geen ramp, niet voor de toekomstige bewoners en ook niet voor de mensen van Arkana, die zich volgens het echtpaar altijd zeer flexibel hebben opgesteld. "Arkana volgt alle zaken correct op. We hebben echt het gevoel dat we serieus genomen worden,” benadrukt Anne-Laure. "Vanaf het allereerste begin, bij het ontwerp van het huis tot en met de ontvangst van de sleutel."

Architect houtskeletbouw

Michael en Anne-Laure kozen voor de pastoriestijl. In de gesprekken met de architect werd hen ook gevraagd wat ze belangrijk vonden in het huis. Waar leven we, wat staat centraal? waren cruciale vragen. Met de nodige plannen over en weer, waarbij de ideeën van het koppel en de architect steeds dichter bij elkaar kwamen, ontstond uiteindelijk het definitieve ontwerp voor hun pastoriewoning. Met een prachtige eetkeuken, ruime living met een zitgedeelte dat wordt gescheiden door een vrijstaande haard en boven vier slaapkamers met twee badkamers. Volop ruimte, die ook wel nodig is met een derde kind op komst!

Onze bouwervaring met Arkana

De bouw is volgens Michael vlekkeloos verlopen. "Het contact met de werfleider was prima. We werden voortdurend op de hoogte gehouden van wat er zich op de werf afspeelde en problemen waren vaak al opgelost, voordat wij er weet van hadden." Regelmatig kwamen Michael, de werfleider en de architect bij elkaar om de lopende zaken te bespreken. Ook Anne-Laure zat in de tussentijd niet stil. Ze koos – met de hulp van een Arkana medewerker – in twee dagen alle materialen voor het huis. Anne-Laure: "We zijn snelle beslissers en wisten vooraf al wat we wilden. Dat maakt het kiezen een stuk eenvoudiger!"

Michael: "Als we opnieuw zouden bouwen, kozen we zeker weer voor Arkana. We hebben tijdens de bouw werkelijk geen moment stress gehad. Heel wat anders dan bij eerdere verbouwingen aan ons vroegere huis. Daar hebben we grijze haren aan overgehouden."

Contacteer ons bouwteam voor vrijblijvende informatie.

Nog enkele van onze realisaties