06 Achtergevel
Familie De Preter
Vosselaar

Levensloopbestendig wonen in Vosselaar.


Bij het ontwerpen van deze woning werd er alvast rekening gehouden met verschillende levensfases, en werd er onder meer een personenlift geïntegreerd. Mits de nodige aandacht voor levensloopbestendig wonen creëer je een comfortabele woning waar je lang van kan genieten, en vermijd je meerkosten achteraf. Bovendien heeft een flexibele, aanpasbare woning een positieve invloed op de marktwaarde van je woning. 

Ook qua energieprestaties is deze BEN-woning klaar voor de toekomst, met een E-peil 7 en een S-peil 27. Men geniet dus onmiddellijk van een bijzonder lage energiefactuur.

Deze vrijstaande, ruime woning in Vosselaar is opgebouwd volgens een logische aaneenschakeling van functies en volgens de principes van levenslang wonen. 
Centraal in de woning doet een circulatie-as dienst als functionele as, maar zorgt op zijn beurt ook voor de nodige lichten en zichten. Deze centrale as is op de verdieping ook terug te vinden. 

Dankzij de oriëntatie naar het noorden kan de woning achteraan volledig worden opengewerkt. Zo wordt een maximale connectie met de tuin mogelijk en kan het nodige licht de woning toetreden. Hier is ingezet op een optimale relatie tussen de verschillende functies die resulteert in een open grondplan. 


Flexibele ruimte

Bij deze woning is de plaats van de ruime muziek- en orgelruimte zeer belangrijk. Deze werd vooraan de woning voorzien om de circulatie van en naar de zaal en de functionaliteit van de ruimte zo optimaal mogelijk te organiseren.  Ook later kan deze ruimte flexibel ingevuld worden volgens de noden op dat moment.

Het materiaalgebruik brengt een zekere rust en vertoont een warme uitstraling. De speelse ritmiek in het buitenschrijnwerk biedt tegengewicht aan een sterk lijnen- en vlakkenspel in de gevel. Door de neutrale kleuren in het materialenpalet stelt de woning zich bescheiden op in een prachtige, groene omgeving. Door te werken met eikfineer gecombineerd met een lichte vloer, krijgt de woning een zachte uitstraling die de bewoners meteen tot rust brengen. Nog enkele van onze realisaties