delvaux_hooiberghoeve13-web-1
Familie Delvaux
Oostmalle

'Een moderne houtskeletwoning in het midden van de natuur'

Bouwen voor de toekomst

 

Na meer dan twintig jaar boven hun horecazaak te hebben gewoond, vond het koppel de tijd rijp om te verhuizen naar een rustige plek met veel ruimte.

'We waren aanvankelijk op zoek naar een herenhuis, maar elke keer was er wel iets dat ons niet beviel. Vooral de zware renovatie en het lawaai buiten waren vaak een grote hinderpaal.' vertelt de vrouw des huizes.
'Tot we op een bepaald moment de bouwgrond van onze dromen konden kopen en onze plannen een ommezwaai van 180 graden namen. Na een uitgebreide speurtocht en omwille van de veel lovende referenties besloten we in zee te gaan met Arkana, een bouwfirma gespecialiseerd in lage-energie houtskeletwoningen.'
 

Bouwen zonder stress.
 

Wanneer je zoals Annick en Jan een druk bezet professioneel leven hebt, kan het bouwen van een woning voor een grote extra stressfactor zorgen. Maar dat was hier niet het geval omdat zij kozen voor sleutel-op-de-deur. Geen conceptwoning, maar wel volledig naar smaak en wens van de klant.
Het hele project werd door de bouwfirma van A tot Z en met een persoonlijke totaalbegeleiding uitgewerkt, zodat Annick en Jan zonder kopzorgen en dankzij de budgetanalyse zonder financiële verrassingen konden uitkijken naar de realisatie van hun droomwoning.
'Van bij de eerste gesprekken, wisten we dat we de juiste beslissing hadden genomen. Voor elke stijl verwijzen ze je bij Arkana naar de geschikte architect. Dus klikte het ook meteen met de architect die onze smaak en voorkeur voor een moderne stijl perfect aanvoelde.'
Als overtuigde natuurmensen wilden de bouwheren een woning met veel licht, lucht en ruimte en de mogelijkheid om zo vaak mogelijk buiten te leven.

Ook moest de inrichting onderhoudsvriendelijk zijn en rust uitstralen. Dus werd veel bergruimte voorzien en zit alles verborgen achter grote wanden.
Zo zitten de bar en de ontbijthoek in de keuken verscholen achter inschuifdeuren.
 

'Tijdens de bouwwerken gingen we bijna dagelijks naar de vorderingen kijken. We stonden versteld van de betrokkenheid van de vakmensen ter plekke. Voor elk detail waar wij geen rekening mee hadden gehouden, boden zij ons de juiste oplossing. En dat alles zonder van het oorspronkelijke budget af te wijken.'

Zorgeloze toekomst.
 

Bijna twee jaar woont het koppel nu in hun BEN-woning en ze genieten volop van de voordelen van houtskeletbouw.
 

'Ik kan niet zeggen hoe gelukkig ik ben sinds ik hier woon.'vertelt Annick enthousiast.
'In elk seizoen heerst hier hetzelfde aangename klimaat. Door de uitstekende geruisloze ventilatie en de automatische screens aan de grote ramen is het hier in de zomer nooit oververhit en in de winter aangenaam warm.
 

Als vijftigers wilden we ook rekening houden met de toekomst en willen we hier zo lang mogelijk blijven wonen. Dat kan perfect dankzij de slaapkamer en badkamer met inloopdouche op het gelijkvloers. De bovenverdieping met nog twee slaapkamers en badkamer is sowieso een meerwaarde voor de woning en handig wanneer onze twee dochters of kleindochter komen logeren.
Terwijl we vroeger vluchtten uit onze te kleine woning, zitten we nu nergens liever dan hier. Zelfs op reis gaan is geen noodzaak meer. Mocht ik een tweede keer bouwen, kies ik resoluut opnieuw voor Arkana.'

 

Kan Arkana ook uw droomwoning mee helpen verwezenlijken?

Maak uw afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Nog enkele van onze realisaties