20181022_ArkanaStam_DullingenBrasschaat_HighRes-08545 (Large)
Familie De Wilde
Brasschaat

Jeroen De Wilde en Lien Van Hoorebeeck realiseren halfopen bebouwing in Brasschaat

“Geen standaardwoning, maar écht een huis op maat”

 

Met extra gezinsuitbreiding in het vooruitzicht besloten Jeroen De Wilde en Lien Van Hoorebeeck uit te kijken naar een grotere woning. Het liefst bleven ze in hun thuisgemeente Brasschaat, maar het was niet eenvoudig om een geschikte bouwgrond te vinden in deze prachtige Antwerpse gemeente. Gelukkig konden ze ook voor het vinden van de geschikte bouwlocatie rekenen op de nuttige tips en deskundig advies van Arkana.

 

Meestal gebeurt het andersom. De zoektocht naar een geschikte bouwfirma start na het kopen van een bouwgrond. Jeroen en Lien kwamen al in contact met Arkana toen ze nog op zoek waren naar een locatie om hun droomwoning te realiseren. “Ik had op internet al veel gelezen over ecologisch bouwen met houtskeletbouw. Ook de flexibiliteit en de snelheid van deze bouwmethode spraken ons aan. Via internet hadden we ook gezien dat Arkana tot de absolute specialisten inzake houtskeletbouw behoort. We zijn dan op een keer één van hun woningen gaan bezichtigen tijdens een openhuizendag in onze buurt. We hadden meteen een positief gesprek met de bouwconsulent van Arkana. Hij wilde ons niets verkopen, maar vertelde vooral eerlijk over de aanpak van Arkana. Bovendien raadde hij ons meteen al een mogelijke architect aan.”

Tips en advies voor bouwgrond

Dankzij de eerste contacten met Arkana, konden Jeroen en Lien rekenen op bijkomend advies tijdens hun zoektocht naar een geschikte bouwgrond. “Zowel van Arkana als de architect kregen we tips over eventuele aandachtspunten bij het aankopen van een gesloten of halfopen bouwgrond. Uiteindelijk hebben we vlakbij het vliegveld van Brasschaat een prachtige halfopen bouwgrond gevonden. Wanneer de aankoop zo goed als rond was, kregen we ook al enkele voorontwerpen om de mogelijkheden van het perceel goed in te schatten. In deze periode was Arkana bijzonder geduldig. Ze hebben ons op geen enkele manier onder druk gezet. Op dat moment zijn we ook nog met een andere potentiële bouwfirma gaan praten. Zij waren ook vriendelijk, maar je voelde daar wel veel sterker de commerciële insteek.”

Ontwerptraject met de architect

Toen de aankoop rond was, begon het ontwerptraject in samenwerking met de architect. “Dit ontwerpproces verliep volledig in lijn met onze wensen. Vooral de lichtinval en de indeling van de ruimtes werkte de architect volledig uit op basis van ons persoonlijk verhaal. Tijdens dit ontwerpproces nam de bouwconsulent van Arkana de rol op van budgetbewaker. Om ons budget binnen de afgesproken grenzen te houden, hebben we heel bewust beslist om de ruimtes beneden groter te maken en te kiezen voor iets kleinere slaapkamers. Dankzij al deze weloverwogen en goed doorgesproken keuzes hebben we geen standaardhuis met standaardruimtes, maar echt een huis op maat. Het was daarbij bijzonder aangenaam om in alle transparantie het budget te bespreken. We stonden nooit voor onaangename verrassingen.” 

Energiezuinigheid

De energiezuinigheid van de woning wordt verzekerd door de optimale structuur, en uitgekiende technieken zoals een warmtepomp met grondboring, ventilatie met warmterecuperatie type D en drievoudig glas. “Daarnaast hebben we een metalen zonneluifel en buitenzonwering om oververhitting in de zomer tegen te gaan”, zo vertelt Jeroen.

Uitgekiende materiaalkeuzes

Ook bij het kiezen van de materialen, vond er veel overleg plaats. “Arkana organiseert een dag om onder begeleiding de materialen bij hun leveranciers te gaan kiezen. Wij hebben deze keuzes teruggekoppeld naar de architect, waarna er nog enkele wijzigingen plaatsvonden. De wisselwerking tussen de drie partijen – wij, Arkana en de architect – verliep feilloos.” 

Bewuste keuze voor sleutel-op-de-deur

Jeroen en Lien kozen heel bewust voor een sleutel-op-de-deur bouwfirma. “Tijdens de werken werd ons tweede kindje geboren. Bovendien heeft niemand in de familie ervaring in de bouw. Door dit alles in combinatie met de drukke beroepsbezigheden, hebben we geen seconde getwijfeld om het volledige bouwproces 100% uit handen te geven. Dat was pure luxe, want de werfleider heeft dit schitterend gedaan. Hij stond op elk moment paraat voor ons. Geen enkele vraag was te veel. Heel vaak zagen we hem persoonlijk aanwezig op de werf voor kwaliteitscontrole. Onze bouw liep geen enkele vertraging op, waardoor onze nieuwe woning al na zeven maanden volledig klaar was.” 

Contacteer mij voor een vrijblijvende kennismaking en bouwadvies.

Nog enkele van onze realisaties