15372-20160316_arkana_stam_kalmthout-58
Familie De Meyer-Stevens
Kalmthout

Onze woning voldoet aan de toekomstige BEN-eis.

Een mooie meerwaarde.

 

Kristel en Daniël wonen al sinds jaar en dag met hun 2 studerende zonen in Kalmthout. Het was dan ook een aangename verrassing toen de kavel naast hun huidige woning geschikt bleek om hun bouwdroom te verwezenlijken.

Bouwen naast onze vorige woning

Daniël: “Aanpalend aan onze vorige woning lag er een smal en schuin aflopend perceel. We hadden aanvankelijk nooit gedacht iets met die grond te kunnen doen.

Na gesprekken met de mensen van Arkana, alsook de architect, ontdekten we de mogelijkheden van dit niet voor de hand liggende perceel. En het resultaat mag er zijn. Onze woning is compact, maar heeft een unieke ruimtelijke beleving met een maximale benutting van de beschikbare ruimte.”.

Houtskeletbouw

Kristel: “Veel mensen denken aan een blokhut wanneer er over houtskelet wordt gepraat, maar het verschil met traditioneel bouwen kan men echter niet zien. Iedere architectuur of stijl is mogelijk.”

Een BEN-woning bouwen

Daniël: “Door met collega’s en vrienden over de voordelen van energiezuinig bouwen te praten hebben we besloten om BEN (Bijna EnergieNeutraal) te bouwen . Ik was reeds vertrouwd met EPB-berekeningen, en de energienormen voor nieuwbouw worden alsmaar strenger.”.

De keuze voor een glazen gevelinvulling langs de eetruimte voorziet de woning niet alleen van overvloedige lichtinval, maar laat bovendien toe de nodige zonnewinsten te behalen. Dankzij een goed doordachte structuur, indeling en de juiste technieken behaalt de woning een E-peil van 29.

Daniël:”Ook voor ons en de kinderen in de toekomst, als er toch een verkoop nodig zou zijn, is dit belangrijk. Onze woning voldoet aan de toekomstige eis die in 2021 zal worden ingevoerd, een mooie meerwaarde.”

Een vlotte bouwperiode

Kristel: “We konden steeds rekenen op een goede begeleiding. Vooraf werden alle details uitgebreid besproken, en zowel de architect als Arkana hielden rekening met onze behoeften.

Vanwege de keuze voor houtskeletbouw werd ook de bouwtermijn beperkt. De werken volgden vlot na elkaar, doordat er met verschillende ploegen werd gewerkt, die elk hun specialiteit hadden: ploeg fundering, ploeg montage, ploeg afwerking, … . Ook zijn er enkele nevenaannemers door ons aangesteld, maar dit vormde geen probleem qua planning. Op het plaatsen van het meubilair na is alles binnen de afgesproken termijn afgewerkt.“

Hoe we terugkijken op ons bouwavontuur?

Daniël: “Ons bouwavontuur is vlot verlopen, we zijn tevreden dat we ons door Arkana hebben laten begeleiden.

Tot op heden hebben we nog geen strenge winter ervaren, maar we zijn ervan overtuigd dat tijdens de wintermaanden het comfort heel aangenaam is. We raden iedereen aan om de lijn van BEN (Bijna Energie Neutraal) na te streven.”

 

 

Nog enkele van onze realisaties