_DSC2030-HDR (Custom)
Familie Slegers-Vromant
Kampenhout

Hier staat ons droomhuis dan! 

We zijn supergelukkig met het resultaat!

 

Net buiten Brussel, in de randgemeente Kampenhout, rijden we de oprit op van het opvallende laatste huis voor het veld begint. Voor ons staat de woning van de familie Slegers-Vromant: een groot centraal element bekleed met gelijmde gevelsteen in roodtinten met links vooraan een kleiner volume.

Project op maat

Voor het gezin, was één ding al duidelijk: het huis dat ze zouden bouwen moest hun droomhuis worden. Met één vereiste: een houtskelet.

“Na een tijdje zoeken lieten we een plan opmaken door een architect, en stuurden we dat op naar een zestal bouwmeesters. Twee van de teruggestuurde offertes waren gunstig, maar uiteindelijk is onze keuze op Arkana gevallen”.

Een doorslaggevende reden? Het bouwen op maat van de opdrachtgever, zo legt de bouwmeester uit:

“Elke opdracht is volledig op maat van de opdrachtgever en wordt uitgevoerd binnen het kader van diens wensen, mét de nodige begeleiding.”

Milieubewust en licht mét uitzicht

Opvallend aan de woning zijn de strakke, moderne lijnen: het gezin, dat van een oude pastorie kwam, wenste veel licht, ruimte en uitzicht. En of het resultaat geslaagd is...

Tussen de lichte trappenhal aan de inkom en de woonruimte zit een glaswand met deur, zodat je van bij het binnenkomen al een ruim gevoel hebt. Op het benedenverdiep heb je een uitgestrekt uitzicht over de grote tuin en het veld daarachter, maar er is ook aan de toekomst gedacht: het gescheiden bureau kan omgetoverd worden in een slaapkamer, en er is al een badkamer voorzien. Hierdoor kunnen de bewoners als ze straks ouder worden nog lang genieten van hun huis.

Boven wandelen we langs de gastenkamer en –badkamer naar de master bedroom, door een handig ingerichte dressing. En het uitzicht wanneer je de hoek om stapt is adembenemend: de kamer loopt visueel verder in een overdekt terras van waar je recht op de landingsbaan van Brussels Airport kijkt en de vliegtuigen voor je ogen ziet landen. Ook de VRT-toren en de skyline van Brussel strekken zich uit wanneer je je oog van het veld richting de horizon laat glijden.

Last van het lawaai van de vliegtuigen, daar moet het gezin dan weer geen rekening mee houden: het huis is zowel energiematig perfect voorzien, maar ook aan de akoestiek is gedacht: dankzij drielagig glas kan je genieten van het spektakel zonder dat je je gesprek moet stil leggen.

Alles moet  kloppen

“Op tien maanden tijd was het huis opgeleverd”, zegt de heer des huizes. “En dat met een start in moeilijke omstandigheden tijdens een natte winter, in de modder. Arkana heeft rekening gehouden met al onze wensen, is amper afgeweken van de vooropgestelde offerte en heeft steeds zeer duidelijk gecommuniceerd. En hier staat ons droomhuis dan. Wij zijn supergelukkig met het resultaat!”

Hebt u een vraag, of wenst u vrijblijvend advies?

 

Nog enkele van onze realisaties