MicrosoftTeams-image (151)
Familie Charlier
Sint-Katelijne-Waver

Exceptionele villa met hoogwaardige afwerking voor familie Charlier

Deze ruime eengezinswoning bevindt zich in een nieuwe, opvallend groene en rustige verkaveling te Sint-Katelijne Waver.

Het ontwerp van de woning werd volledig afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers. De compacte, moderne architectuur en het doordachte materiaalgebruik resulteren in een harmonieus geheel dat rust en eenvoud uitstraalt. Het groene karakter van de omgeving versterkt het gevoel van thuiskomen. De gevelopeningen werden doelgericht gepositioneerd om de mooie omgeving en het natuurlijk daglicht maximaal naar binnen te trekken.

 Aan de voorzijde van de woning vormen de fietsenstalling en een bureau- en speelruimte een buffer naar de straat toe en wordt zo naar wens van de opdrachtgevers gezorgd voor een gevoel van geborgenheid en privacy in de woning. Achteraan opent de woning zich over de volledige breedte naar de tuin. Op de gelijkvloerse verdieping worden de leefruimtes zo geschakeld dat er een logische en functionele verbinding ontstaat en tegelijkertijd de ruimtelijkheid en intimiteit bewaard blijven. Ook op de eerste verdieping, met slaapkamers, wasplaats en badkamer, is ingezet op een vlotte relatie tussen de verschillende functies, openheid naar de omgeving en tegelijkertijd geborgenheid in de ruimtes zelf.

 Deze BEN-woning wordt uitgerust met een geothermische warmtepomp, vloerverwarming en PV-panelen. De bewoners zullen het hele jaar door genieten van een aangenaam binnenklimaat en dat met een beperkt energieverbruik!

Nog enkele van onze realisaties