hoek gevel
Familie Francken
Malle

Een rolstoelvriendelijke woning,

volledig in laagbouw

Een nieuwe woning zonder barrières, waarbij het comfort van een rolstoelgebruiker als uitgangspunt werd genomen, diende zich aan als een verrassende ontwerpuitdaging.


In nauw samenwerkingsverband met de opdrachtgevers en de nodige adviseurs werd er een moderne, aangepaste, maar toch compacte éénlaagse woning gerealiseerd die in functie staat van een geautomatiseerd leefgebruik. Deze automatisering en specifieke adaptaties werden op zodanige manier in de architectuur en het interieur geïntegreerd dat er sprake is van zowel een boeiende functionele als esthetische symbiose.


Een doorlopende vrije circulatie rondom rond het hart van de woning (de leefkeuken), waarbij de connectie met het uitgestrekte achterliggend natuurgebied wordt versterkt, ligt aan de grondslag van het conceptontwerp. Deze circulaire beweging wordt eveneens versterkt door de aanleg van de rolstoeltoegankelijke buitenverharding, waardoor de opdrachtgevers ten volle kunnen genieten van de weidse omgeving.


Er werd met toewijding voor gezorgd dat de woning niet te klinisch zou aandoen. De doordachte keuze van materialen zoals een eiken parketvloer in combinatie met speelse en kleurrijke badkamertegels, warme accenten in notelaar en uitgekiende verlichtingsarmaturen dragen bij tot een geheel dat de basis vormt voor een nieuwe ‘thuis’.