Familie Vandervelden-De Vos
Zoersel

Deze woning situeert zich in een landelijke omgeving. Omwille van de oriëntatie en het mooie zicht naar achteren, is getracht de bouwzone voornamelijk in de breedte zoveel mogelijk te benutten. Door de gevelopeningen zorgvuldig te kiezen worden de leefruimtes doorheen de hele dag voorzien van oost-, zuid- en west-zon.

 

Alle functies, zo ook een carport en een tuinberging, zijn geïntegreerd in het architecturaal volume. De woning wordt opgetrokken in twee gevelmaterialen, waarbij de aluminium gevelbekleding de carport verbindt met het toekomen en het deels overdekte terras aan de voorzijde. De tuinberging maakt visueel deel uit van het gebouw en geeft mee vorm aan een knus, ingesloten terras, als overgang tussen de woning en een groene omgeving. 

 

De binnenruimtes zijn parallel langs elkaar geschakeld. Daarbij vormt de trap een buffer tussen de eetkeuken en de zithoek. Ondanks deze ruimtelijke scheiding, vinden de functies hun connectie via bewust ontworpen looplijnen en zichtassen.