ag
Familie Wouters
Lint

Een unieke BEN-woning 

... die blendt met de omgeving.

Op een mooi stuk bouwgrond in Lint wordt deze functionele woning opgetrokken, gericht naar het groen en met aandacht voor de privacy van de opdrachtgevers. Zo wordt de voordeur van de straat gescheiden door een rij kolommen die de inkijk beperken tot een minimum.

De inkomhal lijkt op het eerste zicht klassiek, maar staat via een schuifdeur in contact met de keuken en maakt zo deel uit van de grote leefruimte, die werd opgesplitst in een zit- en een eetgedeelte.

Door de zuidwest georiënteerde gevels achteraan volledig open te werken, wordt het daglicht tot diep in de woning getrokken. De donkerste hoek is ingericht als praktische berging bij de keuken, bereikbaar vanuit de carport.

Boven deelt de trap de ruimte op in twee delen. Links ligt een polyvalente ruimte, rechts vinden we een zeer ruime slaapkamer met dressing en aansluitend een badkamer.

In de gevels worden baksteen en gevelpanelen gecombineerd tot een harmonieus geheel. Zo vormt de woning, compact en toch geen kubus, een mooie aanvulling op de omgeving.