BR-91 (Large)

Stappenplan controle bouwbudget

Gepubliceerd op: 30 april 2019

De bouw van uw woning is mogelijk wel

de grootste investering in uw leven. 

Hierbij gaat u best weloverwogen te werk.

 

TIP 1: Keuze bouwperceel

Wist u dat u zelfs nog voor de aankoop van uw grond advies kan vragen i.v.m. het perceel dat u op het oog hebt? Zelfs in deze fase is het raadzaam om professioneel advies in te winnen en de grond te analyseren via een grondsondering.

TIP 2: Betrek de aannemer bij het ontwerp

Alles begint natuurlijk met een gedetailleerde budgetanalyse en het in kaart brengen van uw wensen. Aangezien de uitvoerder van uw woning als geen ander weet hoe u geld kan besparen bij de constructie van uw woning, is het raadzaam om deze partij te betrekken bij het ontwerpen van uw plannen.

TIP 3: EPB-check bij het ontwerp

Toets uw ontwerp ook tijdig aan een eerste EPB-analyse, zodat u weet welke keuzes in hernieuwbare energie optimaal zijn.

Via deze werkwijze bekomt u een ontwerp dat is afgestemd op uw wensen en budget, en voorkomt u bij de uitvoering een financiële domper.

TIP 4: Totaalbegeleiding = budgetbewaking

Uw sleutel-op-de-deur partner begeleidt u dus reeds bij het ontwerp, en coördineert alles tot bij de oplevering van uw instapklare woning. Samen plannen we een keuzedag in en krijgt u professioneel advies in de toonzalen.

En ja hoor, ARKANA is flexibel indien u bepaalde werken zelf of door een vriend wilt laten uitvoeren. We bespreken deze zaken allemaal vooraf, zodat u een offerte op maat krijgt op basis van een persoonlijk lastenboek. Steeds blijven budgetbewaking en advies centraal staan.

En daarna gaat het razendsnel. Het houten skelet wordt op 2 weken tijd gemonteerd en onmiddellijk volgen de verschillende fasen in het bouwproces mekaar op, gecoördineerd door uw persoonlijke werfleider.

De combinatie van houtskeletbouw en sleutel op de deur garandeert u een bijzonder korte uitvoeringstermijn, zodat u snel uw intrek kan nemen in uw instapklare nieuwbouwwoning.

TIP 5: Bezoek enkele realisaties

Arkana heeft reeds tal van realisaties op haal palmares, vraag gerust enkele referenties in uw regio of de stijl die u voor ogen hebt. Ook een bezoek aan een werf in opbouw is ideaal om kennis te maken met onze werkwijze en materialen. Contacteer ons voor meer informatie.

We hopen u op weg te hebben geholpen.

Bouwteam Arkana

Lees meer nieuws