achtergevel

Open-huis-dagen 2-3 maart in Putte

Gepubliceerd op: 17 januari 2024

U bent welkom voor een vrijblijvend bezoek tijdens volgende open-huis-dagen:


- zaterdag 2 maart enkel op afspraak

- zondag 3 maart: vrije toegang van 10u tot 17u


Adres: Pastorijstraat 6, 2580 Putte


Deze gelijkvloerse eengezinswoning is gelegen op de rand van een natuurgebied in Putte. Het perceel herbergt een bestaande woning die volledig gesloopt wordt, gevolgd door de heropbouw van een nieuwe eengezinswoning. Het ontwerp van de woning is volledig afgestemd op de wensen van de opdrachtgevers en houdt rekening met de omgeving en de inplanting van de woning. Hierdoor ontstaat een laag en horizontaal volume dat harmonieus opgaat in de omgeving.

Het plan van de woning kan als twee delen worden gelezen. Aan de rechterzijde van de inkom bevindt zich het privatieve gedeelte met technische ruimte, slaapkamers en badkamers. Deze worden voorzien met de nodige privacy maar openen zich naar al het omliggende groen. Aan de linkerzijde van de inkom bevindt zicht het leefgedeelte.

De privatieve en leefgedeeltes worden voelbaar gescheiden door een lang kastvolume in karamelkleurige bamboefineer, dat tevens alle bergruimte en een bureau herbergt. De bureauruimte kan flexibel afgesloten worden door middel van schuifdeuren.

De leefruimtes bevinden zich langs de zuidkant, waar een overdekte luifel voor de nodige schaduw zorgt. Hierdoor kan het groen maximaal worden geïntegreerd in de woning. Deze binnen-buiten beleving wordt niet alleen gestimuleerd door de architectuur, maar wordt ook doorgetrokken in het interieur.

Het materiaalgebruik van de gehele woning is als één geheel ontworpen. De lichte gevelsteen in combinatie met houten buitenschrijnwerk zorgt voor een minimale impact op de omgeving. Dit materialenpalet wordt ook binnenshuis verdergezet. Door het gebruik van travertijn tegels in combinatie met karamelkleurig bamboe fineer en lichte nissen, wordt een warme en rustige omgeving gecreëerd. Een opvallend goudkleurig keukeneiland, voorzien van een uitgesproken natuurstenen werkblad, fungeert als de blikvanger in de keuken.

Deze BEN-woning is uitgerust met een geothermische warmtepomp, vloerverwarming en PV-panelen. Hierdoor zullen de bewoners het hele jaar door kunnen genieten van een aangenaam binnenklimaat met een beperkt energieverbruik!



Lees meer nieuws