Familie Vermeiren
Eppegem

Danny en Erika woonden jarenlang op een appartement in Brussel, meer bepaald in Sint-Lambrechts Woluwe. Dat was heel plezierig, met in de buurt veel restaurants, filmzalen, winkels en naast de deur een sportclub. De komst van kinderen deed hen uitkijken naar een bouwgrond op het platteland. Die vonden ze in Eppegem, bij Zemst. Voor de bouw van hun woning deden ze een beroep op Arkana. “Tot onze grote tevredenheid,” reageren ze een half jaar na hun verhuis.“We wilden in een buurt wonen met veel jonge kinderen zodat de onze veel speelkameraadjes hebben,” legt Erika uit. “Onze bouwgrond ligt midden in een nieuwbouwwijk, met vlakbij de school en sportaccommodatie. Net wat we zochten.”

Snel bouwen met houtskelet

Het koppel leerde Arkana kennen op de bouwbeurs in Antwerpen. “De snelheid tijdens het bouwproces was een belangrijk criterium omdat we weg wilden uit Brussel,” licht Danny toe. “Om die reden kwamen we terecht bij houtskeletbouw. Gaandeweg raakten we ook meer en meer overtuigd van het ecologische aspect en de voordelen van een lage-energiewoning.”

Onze ervaring met Arkana

Aanvankelijk startten ze gesprekken met drie firma’s, maar al snel bleef enkel Arkana over. Danny Vermeiren: “Hun ‘approach’ stond ons erg aan. We kregen een grote eigen inbreng en ook met de architect klikte het goed. Uiteindelijk zijn we zeer tevreden. We werden bijzonder goed begeleid tijdens het hele bouwproces. Uiteraard komt u tijdens de bouw van een woning wel eens problemen tegen, maar dat waren er verbazingwekkend weinig als ik de verhalen hoor van mensen die met andere firma’s werkten. Ook de stipte afspraken vonden we een pluspunt.”

Een woning, volledig op maat

Danny en Erika kozen voor een strakke, eigentijdse woning met doorgedreven domotica-toepassingen. Met een druk op de knop sluiten de de verticale lamellen en openen de de zonwering buiten, dimmen we de verlichting en passen we het geluid aan van het multi-room audiosysteem. Danny: “Die domotica beschouwden we aanvankelijk als een mogelijk gadget. De mensen van Arkana raadden ons aan om bij de bouw toch al zoveel mogelijk wachtbuizen voor de elektrische leidingen te voorzien. Op die manier zijn we ons gaan verdiepen in domotica en lieten we ons meteen al verleiden tot een aantal toepassingen. We beschouwen dit als de kers op de taart.”