DSCF5712
Familie Van Mortel
Oud-Turnhout

‘Future proof denken en bouwen aan een droomhuis’

Aan woon- en interieurstijlen en trends is er geen gebrek. Dat ondervond ook dit gezin, dat uiteindelijk verliefd werd op het tijdloze ‘landelijk strak’. In Arkana vond hij dé betrouwbare partner voor de bouw van zijn vrijstaande woning op een groen omgeven stukje grond in de Kempen. De woonst bevat warme, natuurlijke toetsen die de landelijke authenticiteit uitstralen, gecombineerd met de minimalistische, moderne elementen van een strak interieur. Houtskeletbouw bleek de ideale basis voor het stijlvolle resultaat.

De perfecte match met Arkana

Voor deze klant was de keuze van bouwfirma een proces van wikken en wegen tussen verschillende bedrijven uit de buurt, waaronder Arkana. De typische houtskeletbouw van het bedrijf was nog ongekend voor de bouwheer, maar overtuigde hem meteen. Die kennismaking betekende dan ook het einde van de zoektocht: hij voelde dat het goed zat. Zowel de snelheid en duurzaamheid van houtskeletbouw, als de betrouwbare sleutel-op-de-deurformule spraken hem aan. “Het was kiezen voor een zorgeloze ervaring,” aldus de opdrachtgever. Dat is waar Arkana ook op staat. Klanten doorheen het ganse proces begeleiden, met open communicatie en realistisch advies. Het plaatje moet kloppen, op vlak van smaak en levensstijl, in lijn met het budget.

Tot in de details

Doordacht. Hét kernwoord voor het koppel dat hier woont als het om hun nieuwe woonst gaat. Het koppel is gepassioneerd door interieur- en exterieurdesign, en dat merk je. Het resultaat is organisch, met alle weloverwogen elementen mooi op elkaar afgestemd. “Wij hebben nagedacht over elk detail. Van het kleinste klinkje op de kasten tot de volledig wit geschilderde buitengevels,” aldus de bouwheer. Dat vond de bouwadviseur van Arkana even belangrijk. Als aanbieder van unieke concepten, biedt het bedrijf uitvoerig advies over elke keuze die gemaakt moet worden doorheen het hele proces. En dat zijn er veel. “Voor een klant is het moeilijk om op zo’n brede markt bewuste beslissingen te maken. Ik ben er om hen advies te geven over de mogelijkheden die er zijn voor hun specifieke situatie en wens,” licht de bouwadviseur van dit project toe. “Er was geen ‘catalogus’ waar we uit konden kiezen,” stemt de klant in, “Dat was heel belangrijk voor ons. Dit is ons huis.”

Duurzame materialen en future proof technieken

In de landelijke omgeving van onze bouwgrond, kun je geen ‘blok beton’ zetten, dat stond vast. Het is een huis geworden dat perfect in de omgeving past, mét persoonlijke touch. Dat werd een combinatie van landelijk en modern waar het gezin nog lang zal wonen. Daarom was de keuze voor duurzame, kwalitatieve materialen een must. Voor Arkana is elk project een energiezuinig verhaal, waarbij houtskelet de perfecte tool is om de woning op een optimaal energiepeil te krijgen. De bewoners onder de indruk van het future proof denken en bouwen, wat perfect aansluit bij hun voorliefde voor innovatie en technische snufjes – die overigens door het hele huis te zien zijn. Een domoticasysteem, stemgestuurde verlichting, camerabewaking: noem maar op. “Ik merk dat Arkana steeds kiest voor de duurzame opties, tot de waterleidingen toe,” zegt één van de mannen des huizes, “Ze denken mee naar de toekomst. We kozen bijvoorbeeld om geen warmtepomp te installeren, maar alle aansluitingen daarvoor zijn wel geïntegreerd.” Een latere installatie zou dus eenvoudig kunnen gebeuren. 

Een fijne samenwerking? Absoluut.

“We zijn heel tevreden over Arkana,” blikt een tevreden klant terug. Hij kon vooral de open communicatie smaken, en uiteraard de kwalitatieve oplevering. “Ik voelde altijd vertrouwen in het proces, vanaf het eerste moment. Er was continu opvolging, waardoor de planning op punt stond,” voegt hij toe. “Ik heb het bouwproces van het huis van mijn dromen aan hen overgelaten,” is zijn besluit.
Home Sweet Home - Nick Cannaerts


Neem gerust contact voor vrijblijvend advies

Nog enkele van onze realisaties