19 12 02 VAES VO 7 (Medium)
Familie Vaes
Beerse

Deze vrijstaande eengezinswoning is compact en functioneel ontworpen. In het kader van levenslang wonen werd op het gelijkvloers een doucheruimte voorzien met aansluitend een polyvalente ruimte die in de toekomst kan fungeren als slaapkamer. 


Er werd gezocht naar een hoge graad van compactheid waarbij ruimte wordt gecreëerd met de wanden. Ook de trap werd functioneel ontworpen met een ingewerkt bureau. De trap breekt en verbindt de ruimte als speels element en haalt extra licht binnen. 


Een aandachtspunt was het minibusje van de opdrachtgevers. Omwille van roestvrije onderdelen diende een inpandige garage te worden voorzien. De garage huist eveneens de technieken en is opgetrokken langs een functionele opbergwand die terugkomt in de keuken. 


De woning is aan de voorzijde bijna volledig gesloten en opent zich naar de tuin in het oosten, het zuiden en het westen. Op die manier wordt er doorheen het hele jaar maximale zonnewinst gegenereerd.