20181018_Arkana_WulmersumsesteenwegTienen_HighRes-08265 (Medium)
Familie Tombal
Tienen

'Een woning op maat, 

en toch het zorgeloze van sleutel op de deur'

 

Vooraleer definitief voor Arkana te kiezen om zijn nieuwe woning te realiseren, verrichte Stephan Tombal heel wat onderzoek naar potentiële bouwfirma’s. “Arkana specialiseert zich 100% in houtskeletbouw, reageerde gepast op mijn eerste verzoekmail, heeft tijdens de verkennende gesprekken nooit aangedrongen op een handtekening én vertaalde nauwgezet onze wensen en verlangens naar een ontwerp op maat”, zo beargumenteert Stephan zijn keuze. Hij en zijn echtgenote Monique Verdoodt zijn dan ook bijzonder fier op het eindresultaat. “We wonen nu in een energiezuinige BEN-woning in een moderne bouwstijl, volledig op onze maat en helemaal voorbereid voor onze oude dag.”

Stephan Tombal en Monique Verdoodt geven een viertal redenen om hun nieuwbouwproject op gevorderde leeftijd te motiveren. “Onze vorige woning dateerde uit de jaren ’70. Zoals normaal bij een gekochte woning, voldeed dit huis niet 100% aan onze wensen. Daarnaast is een nieuwe woning nog steeds een slimme investering. Geld brengt op een spaarboekje niet veel op én op de beurs moet je vooral geluk hebben. Een derde reden was onze leeftijd. We wilden een ouderdomsbestendige woning waarin we ook zouden kunnen blijven wonen zonder de trappen te moeten gebruiken. Een laatste reden was energie. Onze vorige woning verslond energie. Met renoveren kan je uiteraard heel wat oplossen, maar het blijft een oude woning.”

Online zoektocht

Het echtpaar zocht en vond op amper drie kilometer van hun woning een gepaste bouwgrond. “Via het internet maakte ik een eerste selectie van bouwfirma’s die zich volledig richten op houtskeletbouw. Voor mij was het een uitgemaakte zaak dat houtskeletbouw de meest energiezuinige bouwmethode is. Tijdens mijn online zoektocht elimineerde ik alle firma’s die van klanten negatieve reviews kregen voor bouwproblemen. Arkana kwam hier zeer sterk uit de bus én reageerde als enige correct en gepast op mijn eerste contactmail. Vervolgens hebben we met hen meermaals rond de tafel gezeten. Zij pushten nooit, maar luisterden vooral nauwgezet naar onze verwachtingen. Dat heeft ons uiteindelijk overtuigd om verder te gaan.”

Ontwerpproces

Ook het ontwerpproces met de architect verliep bijzonder vlot. “Ook hier begonnen we de samenwerking met intensieve gesprekken. De architect vertaalde dit naar een ontwerp in de gevraagde moderne bouwstijl. Na enkele minimale aanpassingen voldeed het ontwerp helemaal aan onze verwachtingen. Zo werden er naast de trappen ook een lift in de woning ingebouwd.”

E-peil van 5

De energiezuinigheid van de woning was een volgend aandachtspunt. “Arkana vertaalde op een heel transparante manier alle energieberekeningen naar mensentaal. Dit liet ons toe om goed geïnformeerd de juiste keuzes te maken. Zo kozen we een geothermische warmtepomp, waarbij de elektriciteit grotendeels afkomstig is van onze fotovoltaïsche zonnepanelen. Het ventilatiesysteem is uitgerust met warmterecuperatie. De ramen zijn drievoudig geïsoleerd. Dit alles resulteert in een E-peil van amper 5. “Ik moet mijn eerste energieafrekening nog ontvangen, maar ik verwacht dat dit geweldig goed gaat meevallen”, lacht Stephan.

Sleutel-op-de-deur met volledige ontwerpvrijheid

Het bouwproces verliep volledig naar wens. “Ik kan sleutel-op-deur volgens de methode van Arkana volledig aanraden”, vertelt Stephan. “Alles wordt voor jou gecoördineerd en geregeld. Dat is bijzonder comfortabel. Het is meteen ook de reden waarom we ook de ingemaakte kasten via Arkana hebben laten uitvoeren. Arkana combineert deze zorgeloze aanpak met een volledige vrijheid inzake ontwerp en bouwstijl. En dat is toch wel vrij uniek. De meeste sleutel-op-de-deur firma’s dwingen je in de richting van hun vaste conceptontwerpen. Voor deze aanpak waren wij niet te vinden!”

Wenst u vrijblijvend advies ivm uw bouwwens?

Aarzel niet, en neem vrijblijvend contact met ons. We helpen u graag verder.

 

Nog enkele van onze realisaties