bijgesneden AG (Large)
Familie Smolders-Bruyninckx
Retie

De korte bouwtermijn van onze houtskeletwoning was ideaal.

 

Een jong koppel ging zo'n 5 jaar geleden op zoek naar een bouwgrond. Steven was afkomstig van Dessel, en Ellen van Arendonk, dus ze kozen voor de gulden middenweg: Retie. Ellen: ”We verloren ons hart aan een bouwgrond in Werbeek, met een prachtige oppervlakte, zuidelijke oriëntatie, in een landelijke omgeving en een uitzicht om 'u' tegen te zeggen!” Dit werd de plaats van hun droomhuis, dat ze samen met Arkana verwezenlijkten. Intussen is het gezin uitgebreid met 2 kinderen (2,5 en 4 jaar) en is het huis een thuis voor een actief en levendig gezin.

Een snel bouwproces

Ellen: “Vanwege mijn tweede zwangerschap was de korte bouwtermijn van een houtskeletwoning ideaal. Dankzij de razendsnelle opbouw van het houten skelet, en de ervaring van Arkana, zagen we de werken dag na dag in snel tempo vorderen.”

Lage energierekening

Steven: “Ook de energierekening van onze houtskeletwoning valt reuze mee, ook op financieel gebied is het dus echt een meerwaarde! Onze woning voldoet ruimschoots aan de opgelegde EPB-normen ivm energiezuinig bouwen. We hebben nog geen seconde spijt gehad van onze keuze voor houtskeletbouw. Wel raden we aan om zonwering te voorzien op zuid en west georiënteerde ramen, voor een optimaal binnenklimaat.”

Een uniek ontwerp gebaseerd op onze leefwijze

Ellen: “Bij de architect die door Arkana werd voorgesteld, hadden we meteen een goed gevoel. Zelf hadden we al een schets gemaakt, gebaseerd op bestaande woningen. Maar al snel werd duidelijk dat we best voor een uniek ontwerp gingen, gebaseerd op onze persoonlijke leefwijze en verwachtingen. De architect maakte aan de hand daarvan een eerste ontwerp, wat meteen een schot in de roos was. Uiteindelijk zijn er aan dat eerste ontwerp nog amper zaken gewijzigd. We hadden echt het idee dat er was nagedacht over de opbouw, oriëntatie van de ruimtes, efficiënt gebruik van de te benutten oppervlakte,... Er werd zelfs rekening gehouden met de toekomst. Wat als jullie ooit de trap niet meer op kunnen? Ook daar werd door de architect al een oplossing voor voorzien!”

Persoonlijke begeleiding

Steven: “Ook bij de planbespreking werd er ruim de tijd genomen om doordachte keuzes te maken. Voor deskundig advies konden we steeds rekenen op Davy. Deze persoonlijke begeleiding vormde de basis voor onze originele en doordachte woning. We hebben de volledige afwerking door Arkana laten coördineren. Enkel voor de trap kozen we een extern bedrijf, maar ook dat was geen probleem voor Arkana.”

Steven: “Bevriende koppels die met andere bouwfirma's in zee zijn gegaan, ervaarden al snel klachten. Klachten die er bij ons helemaal niet waren!“. Ellen: “Je kan als toekomstig bouwer best vooraf goed informeren. Vraag een referentielijst, en verifieer enkele realisaties, en bezoek ook enkele werven in opbouw. Wij zijn alleszins zeer blij met onze keuze voor Arkana, ook na de oplevering is er nog steeds een goed contact.”

 

Nog enkele van onze realisaties