3615-_d3s5548-version-2
Familie Proost
Diepenbeek

De familie Proost maakte op een beurs kennis met Arkana. Men was op zoek naar een woning die klaar was voor de toekomst, en wilde ‘een statement maken’ door mee te bouwen aan een groene toekomst. Hiervoor koos dit gezin resoluut voor een passiefhuis.

Een lage-energiewoning of passiefhuis?

Maar wat is bv. het verschil tussen een lage energiewoning en een passiefhuis? De wet zegt hierover o.m. het volgende: de totale energievraag voor ruimteverwarming en koeling mag in een lage energiewoning niet hoger zijn dan 30 kWh/m2 (30 kilowattuur per vierkante meter) geklimatiseerde vloeroppervlakte; bij een passiefhuis mag dat zelfs niet hoger zijn dan 15 kWh/m2. De woning op deze pagina’s blijft daar met een score van 13 nog vér onder...

Het gezin wilde een instapklare, compacte, strak-klassieke woning, mét inbegrip van alle benodigde materialen en technieken om tot een passiefhuis te komen. Arkana en de architect maakten ruim de tijd vrij om de plannen en wensen in overeenstemming te brengen met de budgetanalyse... Bij Arkana is een woord immers een woord. Gemaakte afspraken en ingevulde beloftes vormen een hoeksteen voor het brede vertrouwen dat het bedrijf geniet in de bouwwereld. Om een voorbeeld te geven: uit een onafhankelijke enquête van De Confederatie Bouw is gebleken dat niet minder dan 100 procent van de klanten (dus àlle klanten) opnieuw met Arkana in zee zouden gaan voor een (nieuw)bouwproject. De professionaliteit van de medewerkers, de uitstekende coördinatie, de open communicatie én een zeer haalbaar lastenboek waren maar enkele van de vele positieve reacties!

Hoe gaat Arkana te werk?

Voorbereidende gesprekken met de bouwheer zijn van essentieel belang. Via een voorafgaande budgetanalyse op basis van een individueel lastenboek worden de verschillende mogelijkheden afgetoetst. Na de inleidende gesprekken kiest men in functie van de klant voor een externe architect die instaat voor een programmastudie. Deze architect zoekt dan uit welke de beste oplossingen zijn voor de bouw, oriëntering en indeling van kamers en de toegepaste technieken. Wanneer het voorontwerp in de quasi ideale eindfase is aanbeland, maakt Arkana een definitieve offerte aan de klant.

Zodra het plan in overeenstemming is met het budget en de wensen van de klant, kan men tot een akkoord overgaan en de bouwaanvraag indienen. Is die vergunning binnen, dan start het werk op de werf. Voor de montage van de op voorhand gefabriceerde houtskeletwanden en daken op de werf gebruikt men Canadees en Scandinavisch grenenhout.

Binnen deze constructie worden energiezuinige technieken en een comfortabel interieur vlot met elkaar gecombineerd. De stijl van de woning wordt uiteraard niet beïnvloed door het onzichtbare houtskelet. Elke bouwstijl is perfect mogelijk!

Afhankelijk van het bouwconcept worden de woningen volledig instapklaar opgeleverd na een aangename en zorgeloze bouwperiode van ongeveer 6 maanden.

Bron: Home Sweet Home 05/2011

Nog enkele van onze realisaties