nossent_baetens-foto-WEB-22
Familie Nossent
Sint-Katelijne-Waver

Houtskeletbouw heeft ons overtuigd. En overtuigt ons nog elke dag.

 

In Sint-Katelijne-Waver bij Mechelen, de streek waar ooit meer tuinbouwserres dan huizen stonden, bouwde Arkana een halfopen bebouwing voor de familie Nossent-Baetens.

Jiri en Shelby kozen welbewust voor houtskeletbouw. En ze staan daar nog steeds achter. Meer nog dan toen ze eraan begonnen.

 

Weinig energie, veel comfort en de ruimste keuze

We hadden altijd al gedacht aan houtskeletbouw. Omdat we geïnteresseerd waren in zeer energiezuinig wonen in alle comfort. We hebben ons uitgebreid geïnformeerd, de voor- en nadelen bekeken en daaruit bleek dat houtskelet de beste keuze was.

Zo kwamen we een van de bouwconsulenten van Arkana tegen op een infoavond. We hebben met hem uitgebreid gepraat, we zijn ook andere firma’s gaan bekijken die houtskelet bouwen. Wat ons opviel? Dat Arkana de wanden heel ingenieus opbouwt. En dat je bij Arkana een ruime keuze hebt in bouw en afwerking, terwijl je bij andere firma’s een boekje meekrijgt waaruit je dan moet kiezen.

Houtskelet het beste in lage-energie

Met een E-peil 1 is dit nagenoeg een nul-energiewoning. In heel de woning is er dezelfde aangename temperatuur zowel in winter als zomer, en dit comfort is echt een groot voordeel. Hier bovenop blijft onze energierekening echt laag, een bijkomend pluspunt.

We hebben ons in onze keuze dus niet zozeer laten leiden door de snelheid waarmee een houtskeletbouw er staat of door kennissen en vrienden die het ons aanraadden. We hebben vooraf overal goed over nagedacht.

Het voortraject nam wel wat tijd in beslag, omdat er dan heel wat beslissingen worden genomen, maar de werken zelf gingen erg snel vooruit.

Op elk moment het juiste binnenklimaat

We wonen hier met ons zoontje, met z’n drieën dus, in een woning met veel glas en veel licht. Dat was ook onze wens. De screens zorgen ervoor dat het zonlicht onze woning niet laat opwarmen. Bovendien is er passieve koeling voorzien via de warmtepomp, zodat we altijd een comfortabele, aangename temperatuur hebben.

Arkana betrokken vanaf het begin

We zijn echt tevreden over de begeleiding door Arkana. En dat doorheen heel het proces. Zelfs bij de besprekingen met de architect, konden we rekenen op de stem van Arkana. Dat helpt de dingen beter vooruit, omdat er zaken zijn die je niet meteen kent of weet en die dan meteen een praktische kant hebben die Arkana wel kent.

Een correcte prijs

Ook hoe zij de prijs bekeken en inschatten, bleek heel realistisch. We hebben ons budget maar minimaal moeten aanpassen. Je hoort heel andere dingen als je rondvraagt bij andere bouwers. De bouwconsulent ging ook op stap met ons naar leveranciers, zonder verdere verplichting.

Het visitekaartje van zaakvoerder Davy

Meer zelfs, zaakvoerder Davy is hier zelf komen kijken tijdens de werken en heeft z’n visitekaartje afgegeven, zodat ik de buren kon geruststellen: je mag Davy altijd bellen, mocht je vragen hebben over het werk dat Arkana uitvoert. Dat is chic, vind ik. Dat geeft vertrouwen. Stel dat we nog eens gaan bouwen, ja, dan kiezen we opnieuw voor houtskelet.


Nog enkele van onze realisaties