IMG_2868
Familie Jansen
Hoogstraten

Een doordachte nul-energiewoning 

... met veel flexibiliteit.

Gelegen in een doodlopende straat wordt deze woning een oase van rustvoor haar bewoners.

De leefruimtes zijn maximaal gericht naar de omliggende tuin, een gezellige en comfortabele beleving. 

Het gelijkvloerse niveau werd opgevat als één grote, lichte ruimte, ruwweg opgedeeld in drie zones: een leefkeuken, een zithoek en een bureau. De bureauruimte vormt samen met de inkomhal een buffer aan de straatkant en kan later eenvoudig ingericht worden als slaapkamer met aansluitend een doucheruimte. Dankzij deze flexibiliteit kan de woning meegroeien met de bewoners.

De voortuin biedt plaats voor fietsen en auto’s, met een oprit naar de garage. Achteraan opent de woning zich volledig naar een uitgestrekt terras dat uitgeeft op de tuin.

Op de eerste verdieping krijgen de drie zones een andere invulling. De polyvalente ruimte aan de trap geeft uit op een brede nachthal, die achteraan de kinderkamers en vooraan de master bedroom bedient. Flexibiliteit was ook op dit niveau belangrijk: de bad- en douchekamer zijn langs twee kanten bereikbaar en het is mogelijk om, mits enkele kleine ingrepen, later een extra slaapkamer te voorzien.