familie_heylen_kasterlee_weverstraat17-web-13
Familie Heylen
Kasterlee

Degelijkheid en vertrouwen gaven de doorslag

 

Toen het gepensioneerde echtpaar Jos Heylen en Marlies Box enkele jaren geleden een bevriend koppel naar een appartement zag verhuizen, besloten zij het helemaal anders aan te pakken. “Zorgeloos genieten van onze oude dag was in onze vroegere woning geen optie”, vertelt Jos. “Onze vorige bouwgrond in Olen besloeg meer dan 25 are, onze toenmalige woning telde meerdere verdiepingen.” In plaats van een appartement kozen Jos en Marlies voor een gelijkvloerse nieuwbouwwoning in Kasterlee op een perceel van 9,5 are. “Zo behouden we de vrijheid om in alle rust te genieten van ons eigen tuintje."

Toen Jos en Marlies eind 2016 hun nieuwe bouwgrond aankochten, was Arkana voor hen geen onbekende. “Ik had enkele jaren eerder al toevallig met Arkana kennisgemaakt op een Open Wervendag. Van onze bouwplannen was toen nog geen sprake. De degelijkheid en het vertrouwen die ze toen uitstraalden, is me steeds bijgebleven.”

Consequent in houtskeletbouw

Toch kozen Jos en Marlies niet meteen voor Arkana toen ze een bouwfirma zochten. “Naast Arkana hadden we nog gesprekken met twee andere firma’s die zich specialiseerden in houtskeletbouw. Terwijl de verkopers van deze andere firma’s ons vooral naar de mond praatten, hield Arkana consequent vast aan het basisconcept van houtskeletbouw als bouwtechniek van de toekomst. Dat gaf ons enorm veel vertrouwen.”

Wooncomfort centraal

De architecte die door Arkana werd geadviseerd, vertaalde de woondromen van Jos en Marlies naar een gelijkvloers ontwerp waar wooncomfort centraal staat. “Energiezuinigheid was voor ons eveneens van groot belang”, licht Jos toe. “Wij wilden geen gascondensatieketel, maar wel een geothermische warmtepomp met passieve koelmogelijkheden. Verder kozen we voor fotovoltaïsche zonnepanelen, ventilatie type D, drievoudig isolerende beglazing en geautomatiseerde zonnescreens. In combinatie met de uitgebreide isolatie leidde dit tot een BEN-woning met een E-peil 6.”

Transparante en gedetailleerde offerte

Het goedgekeurde ontwerp werd door Arkana vertaald naar een gedetailleerde offerte. “Deze was bijzonder transparant”, vertelt Jos. “Allereerst bevatte de offerte alle noodzakelijke werken. Daarnaast was er de optielijst. Op die manier hadden we meteen een overzicht van de verwachte bouwkosten en wisten we duidelijk wat elke optionele keuze zou kosten. Toen bij de grondsondering duidelijk werd dat de funderingen extra aandacht vereisten, heeft Arkana na de nodige technische analyses alle opties eerlijk op tafel gelegd. Uiteindelijk waren funderingspalen voor ons de beste oplossing.”

Half jaar bouwtijd

Ook het bouwproces verliep bijzonder vlot. “Gezien onze leeftijd zagen we het niet meer zitten om veel zelf te doen en leek sleutel-op-de-deur het meest aangewezen. De verschillende bijeenkomsten vooraf en de werfvergaderingen tijdens de opbouw zorgden er wel voor dat we nauw betrokken bleven bij het bouwproces. Als bouwheer worden op die manier veel van de zorgen weggenomen. De hele woning werd op iets meer dan een half jaar tijd gerealiseerd. In september 2017 zijn ze begonnen met de kelder, op 1 mei 2018 zijn we verhuisd. Alles was tot in de puntjes afgewerkt. En ik moet zeggen, de degelijkheid en het vertrouwen dat Arkana bij onze eerste kennismaking uitstraalde, werd volledig waargemaakt bij de realisatie.”

 

Nog enkele van onze realisaties