IMG_8805b
Familie Dierckx
Mol

Doordachte architectuur in Mol


Er werd gekozen om compact maar ruimtelijk en praktisch te bouwen.  

Op het gelijkvloers werd vooraan aan de Noord-westzijde gekozen om de secundaire functies te plaatsen zoals de carport, inkom, fietsenberging, toilet en wasplaats. Hierdoor heeft de woning vooraan een gesloten karakter. 

Achteraan de woning is een open keuken en leefruimte met zicht op de tuin. De ramen zijn groot en overal plafondhoog om het ruimtegevoel te vergroten. De eetruimte is twee verdiepingen hoog om ook verticaal extra ruimtegevoel te creëren. Door het voorzien van een vide is er contact mogelijk met het bureau op de verdieping. 

Via de zithoek komen we boven op de overloop met vide. De onderkant van de overloop wordt uitgevoerd in zichtbare houten balken in rubberwood dat doorheen de woning als accent is toegepast. 

Het bureau is voorzien van een grote glaswand in rubberwoodkaders. Vooraan de woning zijn twee slaapkamers met ruimte voor een privé zithoekje. Via de dressing bereiken we de badkamer die zich achteraan de woning bevindt. Vanop de overloop en het bureau is er zicht op de tuin.

Er werd gekozen voor een donkerbruine gevelsteen met structuur en glanseffect in combinatie met zwartbruin buitenschrijnwerk en gevelbekleding. Door de deur van de fietsenberging te integreren in de gevelbekleding vooraan de woning valt deze deur niet op en vormt het één geheel met het raam van de wasplaats. Ook de voordeur en het hoekraam worden één geheel door deze te verbinden met gevelbekleding. Achteraan de woning is er een overdekt terras voorzien in zwartbruin aluminium, net als de carport vooraan. 

Het kleurenpalet van het maatwerk interieur is zacht en neutraal met lichtgrijs, wit, natuurlijk hout met zwarte accenten. 

Nog enkele van onze realisaties