8834-fvg_6234
Familie De Donder-Van Obbergen
Londerzeel

Strakke werkplanning, 

daar konden we de klok gelijk op zetten!

 

In Londerzeel, in de driehoek van Gent, Brussel en Antwerpen wonen Frans en Liliane in een energiezuinige woning. Het strak vormgegeven huis met alle faciliteiten gelijkvloers is gebouwd met de tuin op het zuiden en gelegen vlakbij het dorpscentrum.

Bouwen of verbouwen?

Liliane: ”Het oorspronkelijke plan was ons eigen huis rigoureus te verbouwen. We hadden een donkere living op het noordwesten. We wilden graag zon en licht in huis en ook een slaapkamer en een badkamer beneden. Voor de verbouwing hebben we een prijs opgevraagd bij een aannemer hier in de buurt. De kosten bleken erg hoog en uiteindelijk zouden we ook na de verbouwing blijven zitten met onze wel heel grote tuin. Al een paar jaar stonden we ingeschreven voor een bouwgrond in een nieuwe verkaveling in Londerzeel. Het goede nieuws kwam dat we een op het zuiden gerichte kavel konden kopen en dan ook nog eens een ‘vrijbuiterstuk’ zodat we heel veel vrijheid hadden bij het ontwerp van onze nieuwe woning. Toen ging het snel.”

Een houtskeletwoning met Arkana

Frans: ”Dat het een houtskeletbouwwoning moest worden, stond al vanaf het begin vast. Onze buurman had als één van de eersten in België een houtskeletwoning. Wij hebben dat altijd een zeer aangenaam warm huis gevonden en ze verbruikten aanzienlijk minder energie dan wij.“ Het koppel ging op zoek naar een architect en een aannemer. En zo kwamen ze via een advertentie in het blad ‘Ik ga bouwen’ terecht bij Arkana. Frans: ”We maakten persoonlijk kennis met Arkana op een bouwbeurs in Antwerpen. Ons eerste gesprek met ons eigen voorontwerp bij de hand op de stand duurde al 1,5 uur. De mensen van Arkana gingen diep op onze vragen en wensen in. Ze wilden heel veel details weten en tastten volgens mij ook een beetje af of we echt geïnteresseerd waren of zomaar wat kwamen ‘shoppen’. Het ging er professioneel aan toe want - zo vertelde Arkana ons - een serieuze prijscalculatie neemt erg veel tijd en moeite in beslag. Een paar weken na de beurs kregen we Arkana op bezoek met de offerte. Wij waren blij verrast, want de prijs bleek tienduizenden euro’s lager dan een eerdere offerte van een andere aannemer.“ ”En zeer compleet,” vult Liliane aan. ”De zwevende chape op de verdiepingsvloer bijvoorbeeld is bij Arkana standaard in de prijs inbegrepen.“ Frans: ‘Arkana heeft vanaf het begin af aan laten weten dat over de prijs niet gediscussieerd kon worden, want ze leveren een helder, zeer gedetailleerd prijsoverzicht. Wat geweldig is als klant, want Arkana heeft alles altijd tot op de eurocent af gefactureerd zoals was afgesproken. Financieel zijn we dan ook niet voor verrassingen komen te staan.”

Onze ervaring met Arkana

Het echtpaar is erg tevreden met het eindresultaat. Ze vertellen: ”We wonen hier nu een klein half jaar en we vinden het huis heerlijk. Er komt geen lawaai van buiten naar binnen en het is erg behaaglijk in huis. Toen het in februari tien graden vroor, deed een half uurtje zon al wonderen. De ruimtes voelen droger en aangenamer aan dan in ons vorige huis. En zelfs op een regenachtige dag, hebben we veel licht in huis door onze twaalf meter lange glazen achtergevel.”

 Een aantal zaken in de bouw heeft Frans, werkzaam in de bouwsector, zelf gedaan, samen met zijn twee zoons. ”De keuken, de elektriciteit en het sanitair hebben we uit het lastenboek gehouden.  De samenwerking met Arkana verliep soepel. Van de werfleider heb ik zelfs een mail gekregen van een pagina of vier met instructies hoe ik elektriciteit in een houtskeletconstructie moest aanleggen. De mail stond vol tips, waar ik veel aan heb gehad. Maar ik moest me ook voegen in Arkana’s strakke werkplanning. Ik kreeg twee weken om de elektriciteit en het sanitair aan te leggen, zodat de opleverdatum gewaarborgd bleef. Het is allemaal goed verlopen en de Arkana werklieden en ik hebben elkaar niet voor de voeten gelopen.”

Over de onderaannemers ook niets dan lof. Ze werkten snel en proper en waren zeer professioneel. ‘We hebben als het ware fluitend gebouwd’, vertelt het echtpaar. ”Er moet nog wel wat gebeuren aan het dak, maar verder kunnen we niets bedenken wat ons zorgen heeft gebaard.”

Offerte Arkana

”Kijk goed rond naar andere huizen, bouwvormen en stijlen voordat u zelf gaat bouwen. Hoe werkt een aannemer, wat zit er wel en niet in de prijs. Daar moet u goed naar kijken, anders vergelijkt u appels met peren. Wat bij Arkana standaard in de prijs en lastenboek is opgenomen, kan bij een andere aannemer meerwerk zijn.”

Wenst u meer informatie over onze werkwijze? Contacteer ons vrijblijvend!

 

Nog enkele van onze realisaties