BR-92

Open werfdagen Arkana 2019

Gepubliceerd op: 18 maart 2019

27 en 28/04 (10-17u) in 2640 Mortsel, Ganzennest 29

Ontdek deze aangename halfopen BEN-woning in opbouw.

In deze smalle halfopen bebouwing met gekoppelde garage werd er zeer bewust omgegaan met de oriëntatie. Zo trekt de zuidwest gerichte hoek vooraan het zonlicht tot diep in de woning zonder daarbij de privacy van de bewoners uit het oog te verliezen.

De inkomhal werd zeer compact gehouden om de leeffuncties vrij spel te geven in een open plan en hiervoor de volledige breedte van de woning te kunnen benutten. Boven werd deze zonnige hoek ingevuld met een polyvalente ruimte, terwijl de master bedroom met kleine maar praktische badkamer zich op het oosten aan de tuinzijde bevinden. De kinderkamers onder het dak zijn voorzien van een eigen badkamer.

18 en 19/05 (10-17u) in 3360 Bierbeek, Eikeboomlaan 7

Deze éénlaagse vrijstaande woning is ontworpen rond het idee van levenslang wonen. Om die reden werd de volledige bouwzone ingevuld, niet alleen door de woning zelf, maar ook door zonneluifels, fietsenberging en carport. 

Architectuur en interieur gaan hand in hand voor een optimale benutting van de oppervlakte. De leefruimtes ontplooien zich rond de centrale inkomhal en kregen door hun weldoordachte positie de gepaste privacy en de geschikte oriëntatie. Achteraan, aan de tuinzijde, ligt de slaapkamer met badkamer en dressing. Deze nachtvertrekken worden gescheiden van de leefzone door middel van een dubbel kastvolume dat zowel kleer- als keukenkasten omvat. In de zuidelijke hoek, die volledig opengetrokken wordt richting tuin en zijtuin, bevindt zich de ruime leefkeuken met overdekte terraszone, die een belangrijke buffer vormt voor de felste zon. 

Aansluitend vinden we de eerder intieme leefruimte aan de voorzijde. Hier wordt de avondzon binnengelaten door het slanke hoekraam, terwijl de diepe voortuin de inkijk beperkt. Naast de living ligt een polyvalente ruimte met bureau, die volledig afgesloten kan worden om dienst te doen als extra (logeer)kamer. In de noordelijke hoek vinden we alle secundaire functies om de openheid van de overige gevels te kunnen waarborgen.