Nul-Energie-Woning in Beerse gecertificeerd door VEA!

Gepubliceerd op: 12 maart 2012

Na tal van gecertificeerde passiefwoningen, werd nu ook onze Nul-Energie-Woning in Beerse gecertificeerd!

Een nul-energiewoning, energieneutrale woning of CO2-neutrale woning is een woning die met een normaal leefpatroon en een hoog comfort niveau over een heel jaar gezien evenveel energie opwekt als hij verbruikt.

De woning voldoet aan de standaarden van een passiefwoning, waarbij de energiebehoefte volledig wordt gecompenseerd door ter plaatse opgewekte, hernieuwbare energie.

De nul-energie-woning in Beerse streeft naar een volledige CO²-neutraliteit. Terwijl een Lage-Energie-Woning of passiefhuis in de eerste plaats focust op de verwarming en koeling, kijken we bij een nul-energie-woning ook naar de resterende energievragen in de vorm van elektriciteit en het sanitaire warm water.

Een nul-energie-woning produceert – bekeken op jaarbasis – zijn eigen elektriciteit met hernieuwbare energie. Mogelijkheden zijn fotovoltaïsche cellen of een particuliere windmolen. Warm water wordt opgewekt met een zonneboiler.

Samengevat: een nul-energie-woning is dus een woning die zijn eigen elektriciteit opwekt met hernieuwbare energie en zelf zorgt voor warm water.

Arkana gaat graag de uitdaging aan om ook voor u een nul-energie-woning te bouwen.