Bezoek onze klanten in hun afgewerkte woningen

Gepubliceerd op: 26 juni 2018
   

BEN-woning geïnspireerd op het alledaagse

Bouwen gaat om mensen, niet alleen om een beeld in de omgeving. De fysieke context van de bouwsite en de oriëntatie zijn voor ons vanzelfsprekende uitgangspunten en energiezuinigheid staat bovenaan de agenda. Eén van de resultaten hiervan is de typerende schuine zijgevel. Maar meer nog moet elk ontwerp vooral de vertolking zijn van het leven: de dagelijkse gewoontes van de bewoners vormen ankers voor de nodige groei, flexibiliteit en leefbaarheid in het ontwerp. Behoefte aan gedeelde en geprivatiseerde plekken en een optimale beweging door de ruimte via ergonomie, door- en uitzichten zijn hieraan verbonden accenten doorheen de woning.

Locatie: 2640 Mortsel

   

BEN-woning: symbiose tussen mens en kader

Mensen zijn in elk ruimtelijk ontwerpvraagstuk het uitgangspunt. We willen ze voorzien van een omgeving waarin ze het leven kunnen ontwikkelen dat ze willen leiden. Dit kan enkel tot stand komen door een intensieve dialoog tussen de aannemer, de architect en de bewoners. Door u te begeleiden bij het maken van autonome keuzes tijdens het ganse proces voelt u zich al meteen meer betrokken. Ook dit ontwerp is tot stand gekomen vanuit die nabijheid. Alles wordt vooraf uitvoering behandeld: van het ontvangen van gasten die komen eten tot het opbergen van schoenen en gerei. Kortom, ons werk is geïnspireerd op het leven en maakt er integraal deel van uit.

Locatie: 2500 Lier

   

BEN-woning met haard als ankerpunt

De ruimtes waarin we leven moeten niet enkel gevormd zijn om ons te beschermen tegen wind en weer, maar moeten juist ook bijdragen aan ons gevoel van comfort en welbehagen. Het samenzitten aan de haard, gezellig tafelen, uitgebreid koken en een bad kunnen nemen. In onze ontwerpen vinden we het juist heel belangrijk om veel aandacht te besteden aan de ruimtelijke facetten die het welzijn kunnen versterken. De flexibele indeling is bovendien bedacht voor verschillende soorten gezinnen, waardoor de woning meerdere generaties kan meegroeien.

Locatie: 2470 Retie

Om alles vlot te laten verlopen, dient u vooraf in te schrijven. Gelieve te vermelden welke woning(en) u wenst te bezoeken aub.

U ontvangt daarna een bevestigingsmail met de gedetailleerde adresgegevens.

 

 

 

Voor meer informatie kan u ons steeds contacteren: 014/404 270.

Bouwteam ARKANA;

·         maakt deel uit van de B&R Bouwgroep

·         is geregistreerd aannemer en lid van Confederatie Bouw 

·         lid van Passiefhuisplatform

·         lid van WTCB

·         lid van 'Groepering van de Aannemers van Houtskeletbouw' via het FABA

·         ondertekende het 'Charter der woningbouwers' via de Confederatie Bouw en het FABA.