Bezoek de Open Wervendag:

Gepubliceerd op: 17 maart 2016

Als lid van de Confederatie Bouw, neemt Arkana ook dit jaar deel aan de Open Wervendag, op zondag 22 mei.

We tonen u deze BEN-woning (Bijna Energie Neutraal) in houtskeletbouw in 3020 HERENT, Ellestraat 33. Bij het ontwerp en de bouw werd er ruim aandacht besteed aan volgende zaken:

·        isolatie (video)

·        luchtdicht bouwen (video)

·        doordachte architectuur

·        ventilatie

·        zonnewinst

·        zonwering

DEMONSTRATIE BLOWERDOORMETING:

De luchtdichtheid van de woning wordt getest met een blowerdoormeting (video), dewelke we tijdens de open wervendag zullen demonstreren. Het resultaat van een luchtdichtheidstest kan uw E-peil aanzienlijk doen dalen. Volgens voorlopige EPB-berekeningen, behaalt deze woning een E-peil 14, ruim lager dan de huidige norm van E50.

De EPB-eisen worden stelselmatig verstrengd om zo in 2021 tot de BEN-norm (E30) te komen: E50 in 2016, E40 in 2018, E35 in 2020, E30 in 2021. Binnen 5 jaar zullen alle nieuwbouwwoningen dus een E-peil van maximum 30 behalen.

Om deze BEN-woningen te realiseren, is de nodige kennis van zaken vereist zodat alle facetten van het bouwproces op elkaar worden afgestemd. Om een goed resultaat te behalen, is het aangewezen om uw bouwproject door eenzelfde bouwpartner te laten coördineren, van bij het ontwerp tot na de oplevering van uw instapklare woning. Indien gewenst, dan start deze begeleiding al bij de keuze van uw bouwgrond.

Wenst u meer informatie?  Bezoek dan zeker de Open Wervendag. Bekijk ook onze realisaties of contacteer ons voor meer informatie.

We hopen u spoedig te ontmoeten.

het Arkana-bouwteam.