BATIBOUW: de BEN-wandelroute/

Gepubliceerd op: 11 februari 2014

Het is als bezoeker niet makkelijk om een selectie te maken tussen alle bouwbedrijven die aanwezig zijn op Batibouw. Het Vlaams Energie Agentschap wilt bezoekers op weg helpen, en organiseert een speciaal wandelparcours met toekomstgerichte bouwpartners die BEN (Bijna Energie Neutraal) bouwen.

BEN wordt vanaf 2021 de standaard in heel Europa. De bouwheer die nu reeds bouwt volgens de toekomstige BEN-norm, maakt  een slimme keuze.  Men kan onmiddellijk héél energiezuinig wonen, met groene energie én een lage energiefactuur. Ook op lange termijn heeft deze investering een positieve impact op de waarde van de woning.
Bijna-energieneutraal (BEN) bouwen is dan ook een centraal thema van Batibouw 2014.

Meer info over het BEN-parcours bekomt u bij de stand van het VEA (Vlaams Energie Agentschap) in het Adviespaleis (paleis 5). Met dit handig overzicht van de "voorlopers" weet u meteen welke stand in welk paleis nuttig is voor uw BEN-droom. Als specialist in energiezuinig bouwen, neemt Arkana deel aan dit initiatief.

Tevens dingt Arkana mee naar de Batibouw Eco Award.  Deze erkenning gaat naar bedrijven die bijzondere aandacht schenken aan een milieu- en mensvriendelijke omgeving.
Met het houtskeletbouwprincipe wordt vanaf het vervaardigen van de nodige bouwmaterialen veel minder energie besteed dan gebruikelijk bij traditioneel. De in vergelijking tot 3x lichtere constructie, welke gedeeltelijk geprefabriceerd wordt in een droge omgeving, zal minder energie en transporturen vragen om tot op de werf te geraken. Na een zeer korte bouwperiode met weinig tot geen omgevingsoverlast en een beperking in waterverbruik kan de bouwheer zijn woning betrekken.
Bij einde levensloop van onze woningen kunnen tal van materialen herbruikt worden of als energiedrager aangewend worden. Met deze cradle-to-cradle gedachte in het achterhoofd streven we steeds naar de perfecte opbouw met ecologische/bio-ecologische bouwmaterialen.

Wij informeren de bezoekers graag over volgende mogelijkheden:
Lage-Energiewoning
BEN woning
Passiefhuis
Nul-Energiewoning

Arkana is gespecialiseerd in houtskeletbouw, en zorgt voor een totaalbegeleiding tot na de oplevering van uw instapklare woning-op-maat.

U vindt Arkana in hal 8 met stand 327.

PS: bezoek ook onze open werf dagen in maart 2014, en ontdek een Lage-Energiewoning in opbouw!