Arkana realiseert passiefwoning

Gepubliceerd op: 31 maart 2011

Uit overtuiging om bij te dragen tot een groene toekomst, koos de bouwheer voor een passiefwoning. Via internet ging men op zoek naar informatie, en kwam men terecht bij de website van Arkana. Na een bezoekje aan een werf in opbouw, was de familie Proost overtuigd en vond in Arkana de geschikte bouwpartner.  In samenwerking met STAM werd het ontwerp gemaakt, volledig afgestemd op de leefwijze en wensen van de bouwheer.

Intussen werd deze woning opgeleverd, en reikte het Passiefhuisplatform het certificaat voor een passiefhuis uit.


Arkana beschikt over tientallen jaren ervaring in het bouwen van energiezuinige houtskeletwoningen en over alle kennis om passieve of nul-energie-woningen te realiseren. Dankzij de totaalbegeleiding van bij de keuze van de bouwgrond tot aan de oplevering van de instapklare woning, worden alle parameters perfekt op elkaar afgestemd, wat van groot belang is om een gecertificeerd passiefhuis te bekomen.
 

Door nu reeds voor een passiefwoning te kiezen, bent u voor op de huidige normen en regelgeving, die passief bouwen vanaf 2020 zal verplichten, en ontsnapt u aan de hoge energieprijzen. Indien uw passiefwoning voldoet aan de wettelijke vereisten, kan u beroep doen op allerlei financiële voordelen zoals:
• Federaal niveau: 10x € 850/jaar fiscale aftrek personenbelasting voor een passiefhuis gecertificeerd door het Passiefhuisplatform.
• Gewestelijk niveau: vermindering onroerende voorheffing (van 20 tot 40%), op basis van het EPB-certificaat.
• Gemeentelijk niveau: Verschillende gemeentes stimuleren de bouw van passiefhuizen door premies toe te kennen, u kan dit navragen bij uw gemeentebestuur.
• Netbeheerders: Ook uw netbeheerder kent premies toe op basis van het E-peil (van 400 tot 4100€)


Arkana biedt u de kans om vrijblijvend een passiefwoning in opbouw te bezoeken in een nieuw project te Kessel-Lo, Wijnbergenstraat 100:
• Zondag 17/04: de structuur van het houten skelet is zichtbaar.
• Zondag 15/05: tonen we u de vorderingen bij dezelfde werf.

Wenst u meer details te ontvangen, neem dan zeker contact via www.arkana.be of info@arkana.be.
Het Arkana-team.