Arkana genomineerd voor Belgian Building Innovation Award!

Gepubliceerd op: 14 februari 2013

De derde genomineerde voor de Innovation Award is woningbouwer Arkana. In dit geval gaat het niet om product- maar om procesinnovatie. Arkana heeft voor woningbouw namelijk een origineel concept voor een bouwteam uitgewerkt, dat al een rol begint te spelen nog voor de bouwgrond gekozen is.

Klassiek bestaat een bouwteam uit de opdrachtgever, de ontwerper en de aannemer(s). Maar een droomwoning is meer dan een verzameling technieken. Het bouwteam van Arkana betrekt dus ook ervaringsdeskundigen, die in samenwerking met alle partijen proberen te komen tot een geslaagd project dat voldoet aan de wensen van de klant. Het bouwteam van de firma kan de opdrachtgever al begeleiden van bij de keuze van de bouwgrond. Het stemt alle facetten van het bouwproces op elkaar af. De praktijk wijst uit dat deze innovatieve kijk op een bouwteam erg gesmaakt wordt door alle betrokkenen.

Zoals zoveel innovaties was ook dit bouwteam een creatieve respons op een snel evoluerende markt. Arkana is actief in een specifiek marktsegment: bijna of helemaal energieneutrale woningen, passiefwoningen, lage-energiewoningen met houtskelet … In deze en andere segmenten worden de bouwnormen en –regels alsmaar veeleisender. Ze hebben ook steeds meer invloed op het concept. Het is niet evident om de wensen van de klant nog waar te maken in die omstandigheden. Welke aannemer, architect of installateur ziet door al die bomen het bos nog? De coördinatie door het Arkana bouwteam neemt de bouwzorgen weg. Het team staat garant voor een zeer persoonlijke en, dankzij de opleidingsinspanningen van Arkana, zeer professionele aanpak.